Érdekes funkció tesztelése zajlik a Facebooknál, derült ki a közösségi oldalak várható újdonságait rendszeresen leleplező Jane Manchun Wong egyik Twitter-bejegyzéséből: a jövőben lehetőségünk lehet arra, hogy bizonyos szavakat, kifejezéseket, sőt akár adott emojikat tartalmazó kommenteket kiszűrjünk, azaz elrejthessünk a bejegyzéseink alól.

Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy a funkció csak az általunk közzétett bejegyzésekre vonatkozik, illetve a tiltott kifejezés/emojit tartalmazó hozzászólás írója és ismerősei ugyan továbbra is látni fogják az elnémított üzeneteket, de a profil tulajdonosa és a többi felhasználó nem.

A nem tetsző kifejezéseket a Facebook a jövőben automatikusan elrejti – Forrás: Jane Manchun Wong

Ez a megoldás nagyban hasonlít a már létező, komment elrejtése funkcióra, azzal a jelentős különbséggel, hogy ezúttal nem kell külön lekattintani és elrejteni a nem tetsző hozzászólásokat, az előre beállított paraméterek alapján ezt magától megteszi a rendszer. Mivel viszont ez a fejlesztés még csak tesztelés alatt áll, így nem tudhatjuk, hogy mikor lesz elérhető az átlag felhasználók számára.

Forrás: Social Media Today