Nick Brennan, Londonban élő dizájner egy különleges, harangjátékot előidéző szerkezetet talált ki „Sound Pegs” néven: egyszerű, fából készült csipeszek, amelyek bárhova csatlakoztathatóak és bármely hétköznapi háztartási eszközt – a könyvektől a növényeken át a karácsonyi dekorációig – dobbá varázsolnak – írja a The Verge.

sound-clips.0_standard_800.0

A Sound Pegs működési elve tehát az, hogy a csipeszeket egy tárgyhoz erősítjük, amelyek érzékelik a vibrációt, miközben dobverővel ütjük az adott tárgyat. A vibrálások ezután kábeleken keresztül egy kisebb számítógépbe futnak, és minden egyes vibrálási minta saját, egyedi hangot kap. A hangok pedig lejátszódnak valós időben egy hordozható hangszóró rendszeren keresztül, mellyel a „zenész” számára biztosított a teljesen reszponzív élmény.

Ez természetesen nem az első alkalom, amikor azt látjuk, hogy feltaláló elmék előállnak egyszerű módozatokkal arra nézve, miként tehetők a hétköznapi tárgyak hangszerekké, de minden egyes esetet csodálattal figyelünk. Néhány zenész hihetetlen előadást fabrikált pár, áramkörre kapcsolt zöldséggel, de Te is kipróbálhatsz egy hasonló rendszert egy új Kickstarter projektnek köszönhetően.

Ha akció közben akarod látni a Sound Pegs találmányát, akkor érdemes megnézned a Brennan által posztolt két videót. Az igaz, hogy a hangok néha furcsák és hamiskásak, és az is biztos, hogy a Sound Pegs egy ideig még nem fog nagykoncertet adni, de el kell ismerned, hogy sokkal fejlettebb, mint a léggitárod.