Emlékeztek mekkora botrány volt, mikor minden videó automatikusan indult el Facebookon? Jön a második menet!

A Facebook tavaly egy kutatásból kimutatta, hogy az emberek 80%-ban negatív érzelmeket kelt az, ha a videók automatikusan hanggal indulnak el, és fel is szólította a hirdetőket arra, hogy ezt vegyél figyelembe és az audio ne játsszon fontos szerepet a contenteknél. Ám úgy néz ki 2017-ben minden más lett.

A Facebook új kutatása szerint miután az emberek egyre több videót néznek, ha a telefonjuk fel van hangosítva, elvárják, hogy a videók hanggal induljanak el. Miután a tesztelések során a hanggal való elindulást pozitív vélemények kísérték, a Facebook szép fokozoatosan egyre több embernél vezeti be az új beállítást.

A Social Media Today felfigyelt rá, hogy a Snapchat legutóbbi jelentése szerint éppen azt emelte ki, hogy a videóknál mennyire fontos a hang jelenléte, és hogy a Snapchat-hirdetések 60%-át hanggal nézik.

Persze ne essünk kétségbe. A Facebook kihangsúlyozta, hogy ha telefonunk némára van állítva, a videók nem indulnak el, és a videók hangos automatikus indítása könnyen kikapcsolható lesz a beállításokban.

A lépés ettől függetlenül meglepő, főként, hogy a Facebook a közelmúltban kezdte el felkínálni az automatikus feliratokat a videókhoz, melyek jól jelzik, hogy el szeretnék érni, hogy a némán megnézett tartalmak is érthetők és élvezhetők legyenek. Erről itt olvashatsz bővebben:

Megérkeztek a generált feliratok a Facebookra!

A Facebook mellesleg a jövőben óriási szerepet szán a videóknak. Erről itt olvashatsz bővebben:

Facebook: Új algoritmus, hosszabb videók

Forrás: Social Media Today