Két új eszközt vet be a fotóalkalmazás, melyek blokkolják a sértő hozzászólásokat és spameket – utóbbiakat rögtön kilenc nyelven.

Az Instának valószínűleg kevésbé okoz gondot kordában tartani a trollokat és a spammereket, mint mondjuk a Twitternek, ám fenyegetésük még mindig ott lóg a levegőben. Egyetlen módja, hogy tisztán tartsák az oldalt, ha új eszközöket fejlesztenek a kéretlen, káros tartalmak kiszűrésére – és az app jelenleg pontosan ezt csinálja. A kommentek blokkolásának tesztje tavaly kezdődött, egy éven belül pedig élesítették a felhasználók számára. Most azonban két újítást tettek mindehhez, hogy „az Instagram egy biztonságos hely maradhasson a vállalkozások számára, akik ott fejezik ki önmagukat és osztják meg történeteiket a világgal”.

De melyek ezek az új opciók?

Sértő kommentek blokkolása

Egy márka szabad megjelenésének lehetősége előfeltétele annak, hogy a vállalatok hatékonyan használhassák az Instagramot. Azonban ezt néhányan nehezen tudják kivitelezni a bántó jellegű hozzászólások miatt. Éppen ezért múlt héten egy új szűrő indult útjára a platformon, mely blokkolja a mocskolódásokat a fotók és videók alatt. Emellett persze, mint ahogy eddig megszokhattuk, bármelyik komment jelenthető vagy törölhető – sőt, maga a filter is kikapcsolható a beállításokban. Ez a funkció egyelőre csak angol nyelven fut, ám idővel kiterjesztik a nyelvi lehetőségeket.

Spamcsökkentő filter

Az Instagram  másik szűrője „nyilvánvaló spamek után kutat, blokkolva azokat posztjaidnál és videóidnál”. És most jön a jó rész: mindezt kilenc nyelven fogja elvégezni – angol, spanyol, portugál, arab, francia, német, orosz, japán és kínai. A filter a gépi betanítás módszerét használja, hogy megtalálhassa és kigyomlálhassa a szemetet és a sértegetéseket a kommentek közül, „így semmilyen márkának nem kell látnia azokat.” Mint minden gépi mechanizmus esetében, ez is további fejlesztésre lett kitalálva – tehát ha most bármi átmegy a szűrőn, néhány hónapon belül már az sem fog kijutni onnan.

Érdekes módon a fényképes app tulajdonosa, a Facebook is nemrég hozott ki egy frissítést a spammerek kiiktatására:

Kiiktatja a Facebook a link-spammereket

Forrás: We Are Social Media