Az asztali Google keresőnek van egy nagyszerű funkciója. Keress rá a következőre: [set timer for 5 minutes]! Ezután megjelenik egy interaktív időzítő doboz. Leállíthatod, átállíthatod és még a Google hangértesítését is kikapcsolhatod – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

google-search-set-timer

google-search-set-timer-2

Itt egy videó egy 15 másodperces időzítőről:

Rákereshetsz ezekre is: [set timer for 30 seconds], [set timer for 10 minutes and 10 seconds], [set timer for an hour and a half].

Valamint rövidebb kereséseket is indíthatsz, például: [timer for 30 seconds], [timer 30 seconds], [timer 30 sec], [timer 23 hours 59 min 59 sec].

Ha bezárod a keresőoldalt, a Google figyelmeztet: „Leaving this page will stop your timer.”, azaz „Az oldal elhagyása leállítja az időzítődet.”

google-search-set-timer-3

Ekkor kattints a „reset” opcióra és újra elindul! A hangerő ikonra kattintással elnémíthatod a hangértesítést is. Ha pedig az időzítőre kattintasz, szerkesztheted (nyomj egy Entert, ha befejezted):

google-search-set-timer-4

A következőkre is rákereshetsz: [timer 2pm], [timer 5:30], [timer 2pm tomorrow], [timer 2pm Thursday], de ezek nem működnek jól mindenhol. Európában pedig a GMT időt használja, nem a helyit.