A Facebook oldal adminjainak szánt Pages Manager fejleszőti súlyos hibát vétettek az androidos verzióban, amely miatt egyes készülékeken egyáltalán nem működik az applikáció.

Az alkalmazás segítségével okostólefonról tudnak az adminok egyszerűen posztolni, üzenetekre válaszolni, vagy éppen statitsztikai adatokat megtekinteni, bár ebben semmi újdonság nincs.

A Google Play áruházban január 20-án érkezett egy új verzió az alkalmazáshoz, amelyben valamilyen hibát hagytak a fejlesztők. Az alkalmazás Android 7.0 rendszeren indítás után néhány másodperccel kilép. A Facebook Pages Manager újabb frissítést kapott január 25-én, azonban a Nougat felhasználók által tapasztalt hibát ez sem javította ki.

A Google fejlesztői oldalán elérhető információk szerint a Nougat két kiadása (7.0 és 7.1) az összes használatban lévő androidos készülék mindössze 0,7%-án érhető el, azaz elsőre azt mondhatnánk, hogy relatíve kicsi felhasználói tábort érint a probléma. Ez azonban valószínűleg nem így van, ugyanis a több mint 50 milliós letöltési számmal rendelkező alkalmazás értékelései között megszaporodtak az 1 csillagos jelölések és azok a kommentek, amelyek a hibát jelentik.

A Facebook egyelőre nem kommentálta az alkalmazás hibáját, így azt sem tudni, hogy mikor kerülhet kijavításra. Addig a Nougat rendszerű telefont használó felhasználók csak akkor tudják az alkalmazást használni, ha azt nem frissítették a hibás verzióra.