A digitális nemzedék nyelve az emoji, így márkák, üzleti oldalak is bátran használhatják a kommunikációjuk során!

Az emojik egyre inkább átjárják az életünket, a telefonon is sokkal könnyebb kiválasztani egyet és azt elküldeni, de desktopon is szívesen használják, hiszen egy-egy arc, ábra sokszor kifejezőbb, mint egy szó, egy mondat.

Éppen ezért a márkáknak sem érdemes hanyagolni őket, sőt, okosan használva a kommunikációban a felhasználók elköteleződését is növelheti egy-egy jól használt emoji (legyen szó akár a Facebookról, akár a Twitterről, akár az Instagramról).

emoji-facebook

Larry Kim, a WordStream reklámügynökség igazgatója például A/B tesztet is csinált a Twitteren – írja az Adweek. Két hirdetést is futtatott Kim, egy emojit tartalmazó, illetve anélkülit. A cikk szerint az emojis tweet 25,4 százalékkal magasabb elköteleződést mutatott, mint az, amiben nem volt emoji, ráadásul az emojis verzióra kevesebbet is kellett költenie.

Tanácsok az emoji használatához

Az alábbiakat érdemes figyelembe venni, ha emojit használnánk a márkánk kommunikációjában:

Ismerd meg az emojikat! Ha nem tudod, milyen emojik állnak a rendelkezésedre, akkor azokat nem is biztos, hogy megfelelően tudod használni. Érdemes alaposabban ismerkedni velük, hogy „folyékonyan beszéld” ezt a nyelvet.

Legyen releváns! Ha megismerted az emojikat, nem okozhat gondot annak a kiválasztása, ami a legjobban illik az adott poszthoz. Minél relevánsabb az emoji, annál inkább növelheted az elköteleződést.

Kommunikálj úgy, mint egy hús-vér ember! Érdemes márkaként úgy kommunikálni, hogy az a fogyasztókhoz közel álljon. Tedd emberközelibbé brandet!

Használj emojit a válaszokhoz! Ahelyett, hogy „csak” lájkolsz egy bejegyzést, válaszolj rá! Akár egyetlen darab emoji is elég erre, hiszen ha nem hangzott el konkrét kérdés, vagy olyan reakció, amire hosszasan írnod kellene, akkor ezt ne erőltesd. Egy pozitív reagálásra viszont akár egy szmájli is elég lehet.