Megérkezett a 3D Touch a Messengerre. Mostantól a 6s-es iPhone-nal rendelkezők a Facebook Messengeren is kihasználhatják a telefon adottságait. Az apró fejlesztésnek köszönhetően a képernyőre gyakorolt nyomással egyszerűbben tudjuk megnyitni a chatprogramban kapcsolatainkat, beszélgetéseinket és fényképeiket – de még a matricáinkat is kinagyíthatjuk.

Az apró fejlesztés talán legpraktikusabb oldala, hogy mostantól úgy is belenézhetünk üzenetekbe, hogy megnyitnánk őket.

A Messenger más fejlesztést is bevezetett Instant Articles címmel. Ha van egy terület, ami különösen érdekel minket, vagy egy újságíró, akinek kedveljük cikkeit és követni szeretnénk írásait, mind a témát, mind az írót bekövethetjük, a Messenger pedig automatikusan közli le velünk a legfrissebb cikkeket a szerkesztőtől vagy a követett témában. Az Instant Article-cikkek tízszer gyorsabban töltődnek be, mint a normál webes cikkek, ahogy azt már a Facebookon is láthatjuk. Az Instant Article-cikkeket kis villám jelzi a jobb felső sarokban.

Messenger - Instant Article

A fejlesztés egyelőre csak az Android-felhasználók számára érhető el, ám a Facebook ígérete szerint hamarosan érkezik az újdonság az iOS-re is.

Messenger - Instant Article 02

Forrás: Messenger