A Google Maps térképszolgáltatás egyik lehetősége, hogy a felhasználók értékeléseket írhatnak a különböző helyszínekhez, tippeket, hasznos információkat és véleményeket hátrahagyva az utánuk érkezőknek. Ezt a funkciót bővítették most ki.

Ezeknek a bejegyzéseknek hála pár pillanat alatt többet tudhatunk meg a Google Mapsben feltűnő helyekről, az értékelések pedig most még hasznosabbakká váltak egy új, igen hasznos keresési opcióval, aminek hála a megfelelő kulcsszavakat beütve kutathatunk konkrét információk után. Az újítás egyaránt elérhető az iOS-es és az Androidos alkalmazásban is.

A keresés eléréséhez természetesen el kell indítani a Google Maps applikációt, a térképen ki kell választani a helyszínt, amire kíváncsiak vagyunk, rá kell bökni az értékelések menüpontra, majd azon belül kiválasztani a search opciót, így rákereshetünk például arra, hogy egy adott metrómegállóban például van-e lift, illetve anélkül kutathatunk egy étterem vegetáriánus lehetőségei után, hogy fel kellene kutatni az adott hely weblapját.

Forrás: Local Guides Connect