Gyorsabban növekszik, mint a „sima” Facebook app.

A Facebook Lite tulajdonképpen a megszokott Facebook applikációnak a lecsupaszított változata, amit még 2015-ben mutattak be. Előnye, hogy maga az alkalmazás rendkívül kis helyet foglal el a telefonon (1 MB), és nem igényel szélessávú netkapcsolatot sem. Az Androidra készített alkalmazás már hivatalosan is a leggyorsabban növekvő applikációja a Facebooknak, több mint 100 millióan használják világszerte – írja a Mashable.

Már több mint 150 országból elérhető a Facebook Lite, az app a brazil, az indiai, az indonéziai, mexikói illetve a fülöp-szigeteki felhasználók között a legnépszerűbb. Vijay Shankar termékmenedzser megerősítette a lapnak, hogy bámulatosan gyorsan bővül a felhasználók köre, és sokat dolgoznak azon, hogy még tovább fejlesszék a szolgáltatást.

facebook-lite

Mivel csak 1 MB-nyi helyet foglal el az alkalmazás a telefonon, illetve – mivel főleg a fejlődő országokba szánják a Facebooknál az appot – viszonylag minimális sávszélességet igényel, ezért a Facebook Lite-on belül a gifek, a videók nem játszódtak le. Most azonban úgy tűnik, érkezhet egy olyan frissítés, ami már ezt is tudja, de akár több fotót is fel lehet majd egyszerre tölteni. Igaz, milyen furcsán hangzik ez ahhoz képest, hogy számunkra ezek a funkciók teljesen hétköznapiak?