Magyar idő szerint szerda este mutatták be, mire számíthatunk.

A Facebook végre lehetőséget ad a fejlesztők számára, hogy olyan alkalmazásokat készíthessenek, amelyek ezután könnyedén integrálhatóak a Messenger alkalmazásba. A platformot egyébként havonta több mint 600 millióan használják világszerte.

3-install-from-conversation

Jelenleg már több mint 40 plugin elkészült az alkalmazáshoz, a felhasználók GIF-ekkel, hanganyagokkal, fotókkal, videókkal dobhatják fel a beszélgetéseiket. Ezek egyelőre ingyenesek, de várhatóan jönnek a fizetős kiegészítések is.

1-platform-apps

Businesses on Messenger

A szerdai fejlesztői konferencián bemutatták a Businesses on Messenger alkalmazást is, amit kifejezetten cégek, vállalkozások számára készítettek. Ez az ígéretek szerint a cégek facebookos kommunikációját teszi majd sokrétűbbé.

messenger_business-1

De hogy ezt hogyan is képzeljük el? Hogyha például egy vásárló a neten keresztül rendel egy terméket, akkor a rendelés állapotáról a Messengeren belül is kérheti az értesítéseket. Ezen felül akár a Messenger segítségével is módosíthat a rendelésén, az ügyfélszolgálatot pedig kialakíthatjuk az ügyféllel való kapcsolattartásra is.

messenger_business-2

A fejlesztői konferencia után pedig már érthető, hogy miért erőltette annyira a Facebook, hogy a felhasználók töltsék le a különálló alkalmazást, még akkor is, ha ez a legtöbb felhasználónak nem tetszett.