Bemutatjuk a STAR.V3 névre hallgató szupergyors, 3D nyomtatással készült robotot, amely össze tudja magát olyan laposra csomagolni, hogy átférjen az ajtó alatt és/vagy sebesen elmeneküljön, amint megszerezte magának az italodat – írja a TechCrunch.

Bár az utóbbi funkció még nem lett beépítve a robotba, a Berkeley Biomimetic Millisystems laborjának kutatói tényleg létrehozták ezt a robotot, amelynek magyarul Csillag lett a neve és 3D nyomtatott elemekből épül fel. David Zarrouk, Andrew Pullin, Nick Kohut és Ronald Fearing néhány egyszerű, könnyen helyettesíthető és biomimetikus darabkából alkotta meg.

sprawl_tuned_robot

A robot másodpercenként 5,2 méter távolságot tud megtenni és különösen gyorsan mozog csúszós felületeken. Egy egyszerű vezérlőkártya és motorok irányítják a csillag alakú kerekeket és az összecsukható karokat.

A csapat célja, hogy egyfajta helyszíni javításra alkalmas és mentőrobottá alakítsák a kütyüt. Mivel gyorsan előállíthatók a részei bármely 3D nyomtatóval és mindössze néhány grammot nyom, akár többet is magaddal hordhatsz és nem kell aggódnod, hogy eltörnek közlekedés közben. Többet is olvashattok a robotról itt vagy inkább hajtsátok álomra a fejeteket nyitott szemekkel azt remélve, hogy ti kapjátok el a kis krapekot, még mielőtt ő kapna el titeket!