Az új, ingyenes alkalmazás február 23-ától lesz elérhető.

Az USA Today szerint a Youtube egy kifejezetten gyerekeknek szánt appot (Youtube for Kids) indít el február 23-án. A tervekről már tavaly márciusban pletykáltak, de a Google csak decemberben ismerte el hivatalosan, hogy ilyen alkalmazáson dolgozik. Úgy tudni, az app ingyenes lesz, de csak androidos készülékeken fut majd.

A lap úgy tudja, hogy a gyerekeknek szánt alkalmazás teljesen különálló lesz a „fő alkalmazástól”, és már az app kezdőképernyőjén 8 lehetséges gyerekműsor és más, népszerű ajánlás közül lehet válogatni.

youtube-kids

A gyerekek mind gépeléssel, mind hangvezérléssel is elindíthatják a keresést – ez utóbbitól a cég nagyon sokat vár egyébként, hiszen főleg a kisebbeknek meggyűlhet a gépeléssel a gondjuk.

Az alkalmazásban ráadásul bizonyos dolgokra nem lehet majd rákeresni, például a szexre, így tényleg biztonságos lehet majd a kicsik számára.

UPDATE 2015.02.23.

Hivatalosan is bemutatta a Google a gyerekeknek szánt Youtube-alkalmazást

A pletykák beigazolódtak, a hétfői napon valóban útjára indult a Youtube for Kids. Igaz, előzetesen még arról szóltak a hírek, hogy az appot csak androidra lehet majd letölteni, most viszont kiderült, hogy az alkalmazás iOS-en is elérhető – írja a The Next Web.

Ahogy az várható volt, a főleg gyerekeknek szánt alkalmazás annyira kifinomult, hogy a szülők biztonságban érezhetik a kicsiket az alkalmazás használata mellett, hiszen gyerekbarát tartalmakat kínál az app. A szülők és a kicsik olyan csatornák közül válogathatnak, mint például tanulás és felfedezés, zene, műsorok. De találunk rajta csináld magad kézműves foglalkozásokról szóló videókat, matek leckéket, vagy kifejezetten gyerekműsorokat is.

Az app több olyan funkciót tartalmaz, amit kifejezetten értékelni fognak a szülők. Ilyen például az időzítő, amivel beállíthatjuk, hogy a gyerek mennyi időt töltsön el az alkalmazás böngészésével, vagy pedig bizonyos kereséseket korlátozhatunk, és hasznos lehet az is, hogy a szülők véleményezhetik magát az alkalmazást, illetve az azon lévő tartalmakat is.