A Facebook bemutatta új, dynamic creative tool elnevezésű eszközét, ami hamarosan elérhető lesz a frissen összevont Power Editor és Ads Manager eszköztárában. Mutatjuk, hogy milyen lesz, és mire használhatjuk.

Elképzelhető, hogy még nem mindenkinél elérhető a továbbfejlesztett Ads Manager, de aggodalomra semmi ok, egy hónapon belül megjelenik majd ezzel a kiegészítővel együtt.

A dinamikus kreatív egy olyan eszköz, ami segít létrehozni különböző variációkat a kreatívok feltöltésével, így pedig megtalálhatjuk a legjobb megoldásokat a hirdetések kreálásánál. Az alkalmazás ezt az eredményt a különféle elemek, például képek, videók címek, leírások stb. kombinálásával éri el. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a rendszer automatikusan hoz létre hirdetés változatokat az alapján, hogy milyen elemeket adunk hozzá.

Ahhoz, hogy használni tudjuk a dinamikus kreatívot szükségünk lesz a Power Editorra, amit hamarosan a hirdetéskezelővel összevonva fog működni.

A Facebook elmondása szerint a funkcióval a hirdetések létrehozásához maximum 30 elemet használhatunk fel: 5 címet, 10 képet vagy 10 videót, 5 szövegtestet, 5 leírást, és 5 CTA-t. A képeket és videókat akár vegyesen is alkalmazhatjuk.

Kiemelten fontos, hogy a kiválasztott elemek külön-külön is értelmesek legyenek, ezért az ügyfelek részéről javasolt, hogy a szövegeket és a kreatívokat egymástól függetlenül is hagyják jóvá. Ha a program által létrehozott hirdetések közül megtetszik valamelyik változat, akkor azt megnézhetjük előnézetben, majd el is menthetjük vázlatként.

Az új funkció tehát jelentősen megkönnyíti a hirdetők munkáját a jövőben.

A Facebook új alkalmazásával ezentúl követhetjük az összes hirdetést, amire ráklikkeltünk:

Jön a Recent Ad Activity alkalmazás a hirdetési aktivitások követéséhez

 

A Power Editor és az Ads Manager összevonásáról pedig mi is beszámoltunk:

Mostantól integrálódik a hirdetéskezelő és a Power Editor

 

Forrás: We Are Social Media