Miután alig több mint egy hét alatt a világ legfelkapottabb és legsikeresebb appja lett, várható volt, hogy a fejlesztők felismerjék az alkalmazásban rejlő pénzügyi lehetőségeket.

Pokémon Go

A Niantic ügyvezetője, John Hanke a Financial Timesnak árulta el, hogy hamarosan a jövőbeli hirdetők saját különböző power-upokat és más, a játékosok számára vonzó itemeket helyezhetnek el területükön, hogy azokat meglátogassák az applikáció felhasználói. Leegyszerűsítve a dolgot: a hirdetők hamarosan fizethetnek azért, hogy üzlethelyiségük felkerüljön a játék térképére olyan kellékekkel, amik mágnesként fogják vonzani a trainereket.

A hirdetések árát a látogatók alapján határozzák meg  – hasonlóan a Google post-per-click stratégiájához.

A siker garantált – tekintve, hogy az USA-ban már több üzlet jelezte, hogy milyen forgalomnövekedéssel járt az, ha véletlenül a játék elhelyezett a területükön valamit. A Long Island-beli L’Inizio Pizza Bar vezetője, Tom Lattanzio például 75 százalékos forgalomnövekedésről számolt be, miután vásárolt egy 10 dolláros játékbeli power-upot, ami a pizzázóba vonzotta a helyi Pokemon-játékosokat.

Más intézmények is felfedezték, hogy az üzletnek jót tesznek a pokémonok – a chicagói Art Institute Twittweren hívta fel a játékosok figyelmét arra, hogy 14 PokéStops is található a múzeum környékén, vagyis megéri betérni – és persze akkor már némi képet is megnézni. Na meg váltani jegyet.

A Pokémon Go sikerőrel itt írtunk korábban.

Forrás: Techcrunch