A Facebook végre engedélyezi, hogy hirdetéssel futó Instagram Stories tartalmainkon is elhelyezzünk szavazásokat.

Az Instagram Stories platformon elérhető matricák eddig is különösen fontosak voltak, hiszen a platformon napjainkban leginkább már ezekkel lehet a legjobban növelni az engagementet és kétirányú kommunikációt kialakítani a felhasználók és a brand között.

A matricák adta lehetőséget jól ki is lehetett használni, ám eddig bármennyire is jól sikerült a tartalom, azt meghirdetni csak úgy lehetett, hogy a matrica már nem volt rajta működőképes. Vagyis sok értelme nem volt többé a kontentnek.

Mostantól viszont már indíthatunk olyan Instagram Stories hirdetéseket is, melyeken a matrica működőképes.

„Ez óriási lehetőséget jelent minden márka számára, mely jelen van az Instagramon. A szavazásokkal ellátott tartalmak így még nagyobb közönséghez juttathatók el, a kellően interaktív és kreatív kontentek pedig így könnyen eredményezhetnek új követőket.” – mondja Kanicsár Ádám András, a Be Social munkatársa –  „Ugyancsak fontos kiemelni, hogy a szavazásokkal ellátott tartalmak könnyen társulhatnak utókommunikációval is, mivel az eredményt is be lehet jelenteni vagy valamilyen módon felhasználni. Így könnyen elérhetjük, hogy a júzerek később visszatérjenek majd fiókunkra.”

A tartalom hasznos lehet influencerek számára is, főként a brandelt tartalmaknál – hiszen a kérdést lehet adott márka köré is építeni. Majd  hirdetéssel terjeszteni.

A hirdetések az Ads Manager felületén indíthatók el. Elindításukhoz válasszuk ki egyedüli felületként az Instagram Stories-t és pipáljuk ki az „Add an interactive poll” opciót.

Az Instagram beszámolója szerint a béta verziók tesztelői igencsak jól jártak. Tíz kampányból kilencnél tapasztalták a 3 másodperces megtekintésű idő növekedését. A Dunkin’ videóinál a megtekintések ára 20%-kal csökkent, a Next Games-nél pedig a tartalmak 40%-al növelték meg az app letöltések számát.

Forrás: The Verge