Új eszközzel segíti a közösségi oldal a vállalkozásokat.

Új hirdetéstípust mutatott be nemrég a Facebook, Product Ads néven. Az eszköz segítségével csupán egyetlen beállítással megoldható, hogy egyidejűleg több termékünk jelenjen meg – mindezt anélkül, hogy ezekre egyesével kellene létrehozni különböző hirdetéseket.

product-ads

A Product Ads által már arra is lesz lehetőségünk, hogy akár a teljes termékkatalógusunkat feltöltsük, és beállíthassuk, hogy az egyes termékeket milyen célközönségre hirdessük meg. A testreszabhatóságnak köszönhetően arra is van mód, hogy egyes felhasználók csak azokat a termékeket lássák, amelyek beletartoznak az érdeklődési körükbe, vagy éppen olyat, amit már korábban megnéztek a webshopban.

A rendszert annyira jól megcsinálták, hogyha mi manuálisan nem piszkálunk bele, akkor teljesen automatikusan azt is felismeri, ha esetleg elfogyott egy-egy termék, és amíg az nincsen újra készleten, addig nem is ajánlja a hirdetésekben.

Kristi Argyilan, a Target ügyvezető alelnöke úgy nyilatkozott az újításról, hogy nagyon meg van vele elégedve, és a konverzió 20 százalékkal jobban teljesített a többi hirdetéstípushoz képest.