Többé már nincs szükséged valaki email címére ahhoz, hogy emailt küldj neki. Vagy legalábbis ez lesz a helyzet nemsokára, amikor egy másik Google+ felhasználónak írsz emailt. Egy új Gmail „funkció” segítségével elég, ha csak begépeled bárki nevét a Gmail címzett mezőjébe és elküldöd az emailt. A Google ezt az új Google+ integrációt Gmail blogján jelentette be, de azóta az is kiderült, hogy bármely Google+ felhasználó küldhet így üzeneteket a Gmail fiókodba – írja a The Verge.

sent_email1_1020_large_verge_medium_landscape

Amint életbe lép a szolgáltatás, az új beállítás „Email küldése a Google+-on keresztül” néven jelenik majd meg. Ha nem akarsz élni ezzel, akkor a „senki” opciót kell választanod vagy beállítanod a limitet, megjelölve adott embereket a köreidből. Fontos megemlíteni, hogy még ha lehetővé is teszed ezt a beállítást és engeded, hogy emaileket kapj Google+ kapcsolaton keresztül, az email címed konkrétan nem kerül „nyilvánosságra” addig, amíg úgy nem döntesz, hogy reagálsz az üzenetre. A Google arról is beszámolt, hogy a köreiden kívülről érkezők emailek nem az „Elsődleges” fül alá futnak majd be, hanem a „Közösségi” tabhoz. Tehát folytatódik a Google+ integrációja a többi népszerű online szolgáltatással, amelyen már jó ideje dolgozik a cég.

connections1

A The Next Web összefoglalta három rövid lépésben, hogyan tudsz megszabadulni a funkciótól.

Hogyan tiltsd le a funkciót?

1. Kattints erre a linkre, ami a Gmail beállítások oldalára visz! (Ha a link nem működne, nyisd meg a Gmailt, kattints a fogaskerék ikonra a jobb felső sarokban és válaszd a Beállítások opciót!)

2. Görgess le az „Email küldése a Google+-on keresztül+ szekcióhoz (maradj az Általános fül alatt), kattints a legördülő menüre és változtasd meg a „Bárki a Google+-on” beállítást arra, hogy „Senki”!

3. Görgess le az oldal aljára és kattints a „Változtatások mentése” gombra!

email_via_googleplus

Mi már látjuk az opciót, de ha Te még nem, akkor a funkciót nálad még nem kapcsolták be. Ha így lesz, kapni fogsz egy emailt a Google-től, amelyben értesítenek az újdonságról.

Javasoljuk mindenkinek, hogy kövesse a fenti három lépést! Hiszen, ha mást nem is, a Google annyit megtehetett volna, hogy a „Körök” legyen az alapértelmezett beállítás, ezzel biztosítva, hogy csak azok tudjanak emailt küldeni neked, akiket hozzáadtál a köreidhez Google+-on.

Néhányan ugyanakkor beszámoltak arról, hogy az alapértelmezett beállítás náluk a „Körök” opció volt. Akárhogy is, mi a „Senki” lehetőséget preferálnánk. Elvégre, csak, mert ismerősöm lettél Google+-on, nem biztos, hogy akarom, hogy emaileket küldözgess nekem.

Az egyetlen pozitív része ennek a frissítésnek (amire egyébként semmi szükség nem volt), hogy az email címedet addig nem adja ki a Google, amíg nem válaszolsz a személynek, aki a Google+-on keresztül küldött neked emailt.