Az influencer marketing idén sem megy sehova, ezért a vezető szakemberek összegyűjtötték a leghatékonyabb módokat, hogyan válhat valakiből sikeres influencer.

  1. Találd ki magad

Az első lépés az, hogy összegezd a szenvedélyeidet, és találd meg, hogy miben vagy a legjobb. Találd meg a szenvedélyed, és építsd fel magad köré. Ha megtaláltad azt a területet, amiben otthon vagy, akkor a márkák is könnyebben felfigyelnek rád, lehet az akár divat, életstílus, technológia stb. Viszont ne felejtsd el, hogy a szenvedélyt nem lehet megjátszani, autentikus tartalom pedig anélkül nem fog összejönni.

 

  1. Készíts listát

A következő lépés a kutatómunka. Találd meg azokat a márkákat és cégeket, amelyek a legjobban illeszkednek a profilodhoz. Miután professzionális szintre emelted a személyes brandedet, nyugodtan keress meg olyan vállalatokat, amik nyitottak lennének a kollaborációra.

 

  1. Állítsd össze a content-et

A szakmában milliószor elismételték, hogy az egyedi és minőségi tartalom a legfontosabb, tehát nincs is ebben semmi váratlan. Légy a saját content menedzsered, és hozz létre olyan megkülönböztethető tartalmakat, amelyek új perspektívából közelítenek meg számodra érdekes dolgokat. Ezekbe már behozhatod a kedvenc márkáidat és termékeidet is, hiszen így könnyebben felfigyelnek rád a kollaboráció lehetőségével.

 

  1. Használd rendszeresen a közösségi médiát

Kiemelten fontos, hogy jelen légy a számodra releváns közösségi média platformokon, hiszen a fogyasztók 49 százaléka keresgél információt és inspirációt ezeken a csatornákon. Találd meg a saját hangodat, és vigyázz, hogy soha ne told túl, hiszen egy idő után fárasztó és unalmas lehet, ha kétpercenként posztolsz valamit. Egy stabil követői bázis bármelyik márka számára csábító lesz.

 

  1. A digitális és a személyes networking is fontos

Szinte kötelező, hogy megalapozd a kapcsolati hálódat a szakmán belül is, amiket megtehetsz különféle influencer workshopokon és rendezvényeken. Ebben a szférában elengedhetetlen a kapcsolatépítés, ezért nem csak a social mediaban kell szociálisnak lenni. Légy megközelíthető, és ne zárkózz el az emberektől, hiszen így bátrabban keresnek meg a fogyasztók is a munkáiddal kapcsolatban.

A 2018-as digitális marketing trendekről itt számoltunk be:

5 digitális trend, amire érdemes felkészülni 2018-ban

Forrás: Social Media Today