Kreatív módszereket keresel, amelyek segítségével embereket vihetsz a Facebook oldaladra? Használja az üzleted a Facebookot kapcsolatépítésre? Helyesen alkalmazva a Facebook applikációk segíthetnek az elköteleződés és a láthatóság javításában azzal, hogy újra és újra rajongókat vonzanak az oldaladra. Ebben a cikkben megismerhetsz 6 Facebook alkalmazástípust, amelyek használatával folyton visszatérő vendégek lesznek a rajongóid az oldaladon – írja a Social Media Examiner.

1. „Lépj velünk kapcsolatba” alkalmazások

Minél egyszerűbbé teszed a veled való kapcsolatfelvételt, annál jobb. Használj egy ilyen alkalmazást, hogy a rajongóid/vevőid email formájában kereshessék fel a céged különböző részlegeit további információkért!

Ezen a képen látható, amint az AT&T lehetővé teszi a rajongóknak, hogy kapcsolatba lépjenek az ügyfélszolgálattal egy egyedi applikáción keresztül.

jb-att-contact-us

Bármikor valaki hozzászól egy poszthoz és plusz információt kér, linkeld be a kapcsolatfelvételre létrehozott alkalmazást, hogy közvetlenül a Facebook oldaladról kaphassanak segítséget!

2. Esemény alkalmazások

Ha gyakran szervezel rendezvényeket, egy esemény alkalmazás segíthet egyszerűen promotálni, mi történik és mi lesz még a jövőben.

A Facebooknak van egy alapértelmezett esemény applikációja a státuszfrissítés mezőn belül, amelyet használhatsz rendezvények létrehozásához, de limitáltak a lehetőségek.

A Northstar California Resort itt ezt használja, hogy informálja a rajongókat a következő eseményekről:

jb-northstar-events

Használhatsz egy harmadik feles alkalmazást is, ha mégis alakítanál például a meghívón, hogy az illeszkedjen a Facebook oldaladhoz vagy a honlapodhoz.

jb-dead-letter-circus-event

A Dead Letter Circus így tett, hogy hirdesse új albuma megjelenését 2013 augusztusában. Lehetővé tették, hogy a rajongók feliratkozzanak exkluzív videó-és zenei tartalmakért, valamint hírekért és más, az eseménnyel kapcsolatos anyagokhoz való hozzáférésért.

3. „Díjazd a rajongót” alkalmazás

Ha a rajongóidat érdekli annyira a márkád, hogy lájkolják az oldaladat és ezért díjazod őket, azzal kifejezheted a háládat és értékelheted a figyelmüket.

A Facebook kuponos alkalmazásával könnyen díjazhatod a hűséges rajongóidat és vásárlóidat, hogy különleges kedvezményekhez jussanak hozzá. Ez különösen sokat segíthet e-kereskedőknek: vezesd el egy linken a rajongókat az alkalmazásból a weboldaladra, ahol máris élhetnek a kedvezménnyel!

A GFS Storm Shelters példájában az látható, amint exkluzív kupont ajánlanak fel azoknak, akik az oldaluk rajongói:

jb-gfs-storm-shelter

Ha rendszeresen állsz elő ajánlatokkal, akkor a rajongóid számára szokássá fog válni, hogy időről időre visszatérjenek az oldaladra és megnézzék, tartogatsz-e valamit nekik.

4. „RSS” alkalmazások

Van az üzletednek blogja? Mindig okos dolog ott elérni a rajongóidat/vevőidet, ahol vannak, és ezért telepíteni egy RSS alkalmazást, hogy a blogodat elvidd a Facebook oldaladra is.

Miután installáltad, tűzd ki az RSS alkalmazást az oldalad tetejére, hogy megmutasd a legújabb tartalmaidat, majd posztolj állapotfrissítéseket olyan szöveggel, mint „Kattintsatok ide a friss posztért!” és a linkkel, ami az RSS alkalmazáshoz vezet! Ez jó módszer az oldallátogatások számának felpörgetésére és arra, hogy a márkád a rajongók gondolataiba férkőzzön.

A Hubspot a betölthető állásait listázza ilyen típusú applikációval:

jb-hubspot-rss

5. Visszaszámlálós alkalmazások

Ha a céged számára közeledik egy mérföldkő vagy egy cél elérése, osztozz az izgalomban a rajongókkal!

Készíts egy alkalmazást, ami visszaszámol a pillanatig, vagy egy naptárat, ahol jelölhetik, szerintük melyik napon éred el a kitűzött célt!

A Smith Brothers nemrég így számolt vissza a rajongóival október 14-ig, amikortól a tojáslikőr újra kapható lett náluk:

jb-smith-brothers-countdown

6. Ajándék-és versenyalkalmazások

A versenyek futtatását és ajándékok kiosztását kezelő alkalmazások a legnépszerűbbek a Facebookon. És jó okkal: a promóciók forgalmat hajtnak és jelentősen növelik az elköteleződést – viszont csak akkor, ha jól csinálod. Sok tényező számít egy sikeres verseny lebonyolításában, de van három dolog, amit kötelező megtenned:

  • Kövesd a Facebook szabályzatát!
  • Legyenek egyszerűek a versenybe történő belépés feltételei!
  • Olyan díjat ajánlj fel, ami releváns az üzletedre nézve!

A The Marc Restaurant promóciójában két személynek ajánl fel vacsoralehetőséget:

jb-the-marc-restaurant-contest

A fotóversenyek különösen népszerűek, így létrehozhatsz egy alkalmazást, ahova a rajongók feltölthetik a képeiket. Ezután indulhat a szavazás, amelynek részvevői bátorítani fogják az ismerőseiket, hogy voksoljanak a fotójukra.

jb-pitbulls-photo-contest

A Pit Bulls and Parolees is erre kérte a rajongókat és még plusz pontokat is ígértek azoknak, akik szöveget is írnak hozzá, melyekben leleplezik a pitbullokról szóló mítoszokat és oktatják a felhasználókat.

Összegzés

Ezek az applikációk mind felépíthetőek harmadik feles szolgáltatók segítségével.

A Facebook alkalmazások, bármelyik típust válaszd, segítenek feléleszteni a Facebook oldaladat. Tartsd frissen azokat és a rajongóid újra-és újra meglátogatnak majd!