Használod a pineket, hogy egyenesen az oldaladra vagy a webshopodba irányítsd a felhasználókat? Gondoltál már arra, hogy közvetlenül a Pinteresten értékesítsd a termékeidet? A buyable pin-ek, vagyis a megvásárolható pinek pont ebben fognak neked segíteni.

 

A megvehető pinekkel gyakorlatilag úgy vásárolhatsz, hogy el sem kell hagynod a közösségi oldalt. Az ilyen típusú pinek egy bevásárlókosár ikonnal vannak jelölve, ami azt jelenti, hogy egyből meg is veheted az adott terméket. Ezeket mobilon és asztali gépeken is használhatjuk, ráadásul nem kerül semmilyen extra költségbe, csak a szállítást kell megoldani. A fizetéshez bankkártyát és Apple Pay-t is használhatunk.

Ebben a pillanatban a megvásárolható pinek csak egy kisebb kereskedelmi jellegű célcsoport számára elérhetőek, akiknek van regisztrált Pinterest fiókjuk. Legcélszerűbb egy üzleti profil létrehozására erre a célra, amire a megszabott felhasználói feltételek mellett elkezdhetünk termékeket hozzáadni. A platform arculatából kiindulva itt nem csak termékeket érdemes forgalmazni, hanem egy egész életstílust is: a hatékonyság érdekében meséljünk történeteket a tartalmainkkal, amihez az oldal ideális eszközöket biztosít. Ehhez mindig használjuk jó minőségű kreatívokat és termékfotókat, mert itt az esztétika a kulcs. Ráadásul ezeket a bejegyzéseket hirdethetjük is a Pinteresten keresztül, ezért egy igazán hatékony kampány felépítésére is lehetőség adódik.

Ti használnátok a Pinterestet üzleti célokra?

A Pinterest legújabb hirdetési lehetőségeiről itt számoltunk be korábban:

Jönnek az újabb hirdetési lehetőségek Pinteresten

 

A Pinterest legújabb fejlesztéséről pedig itt adtunk hírt:

Továbbfejlesztette a Lenst a Pinterest

 

 

Forrás: Social Media Today