A YouTube tonnányi internetes sikert termelt ki az utóbbi három évben. De vajon mennyi az életképessége ezeknek a YouTube sztároknak és meddig tart a népszerűségük? Elvégre az internet egyre gyorsabban pörög és kíméletlenül büntet. A SimplyZesty most a 19 legnépszerűbb videót vizsgálta meg a Google Trends használatával a szerint, milyen sokáig tartott a hírnevük. Ez alapján kiderült, meddig voltak a csúcson a keresések alapján, mikor kezdődött és ért véget a népszerűség. Ezek közül hoztunk el most nyolcat.

1. Psy – Gangnam Style

A csúcson: 6 hónapig

Megtekintések: 1,627,750,761

Hol van most?

Mutatva, mennyire ingatag az internet világa, Psyt utoljára az olasz kupadöntőn látták, ahol kifütyülték. A szervezők megpróbálták ezt elnyomni a hangerő feltekerésével, de sajnos hiába.

2. Carly Rae Jepsen: Call Me Maybe

A csúcson: 5 hónapig

Megtekintések: 461,807,808

Hol van most?

Sikerült megcsillogtatnia zenei értékét a sláger előtt és után is, így most is rendszeresen fellép és ezt időnként mindenki kedvenc, szintén kanadai származású űrhajósával, Chris Hadfielddel teszi.

3. Rebecca Black

A csúcson: 2 hónapig

Megtekintések: 53,338,316

Hol van most?

A The Daily Mail beszámolója szerint a dal kiadása után Rebeccát ki kellett venni az iskolájából, mert gúnyolták az iskolatársai. Most is vesz fel dalokat, nemrég jelent meg az, amelyiket Dave Daysszel közösen énekel és amely több mint 400 ezer megtekintést gyűjtött össze.

4. Walk Off The Earth (Gotye Cover)

A csúcson: 4 hónapig

Megtekintések: 150,619,353

Hol vannak most?

Továbbra is turnézik a csapat és a Facebook oldaluk szerint jelenleg éppen egy új zenei videót forgatnak.

5. Ain’t Nobody Got Time For That

A csúcson: 5 hónapig

Megtekintések: 1,457,404

Hol van most?

Éppen az Apple ellen pereskedik szerzői jogok megsértése miatt egy „Hörghurutom van” című felvétel miatt, amelyben azt állítja, hogy az ő hangját használják. Mellesleg egy TV sorozatba is bekerült és szerepet kapott egy filmben.

6. Dollar Shave Club

A csúcson: 5 hétig

Megtekintések: 10,324,217

Hol van most?

A „vezérigazgató” azóta több reklámban is felbukkant és leforgatta ennek a hirdetésnek a második részét az American Express partnereként.

7. Britain’s Got Talent: Charlotte & Jonathan

A csúcson: két hónapig

Megtekintések: 34,683,676

Hol vannak most?

A duó nemrég adta ki az albumát, amely az Egyesült Királyságban az 5. helyig vitte a toplistákon és egy 1 milló fontos szerződést is ajánlott nekik Simon Cowell.

8. Felix Baumgartner

A csúcson: 1 hónapig

Megtekintések: 32,474,471

Hol van most?

Nemrég jelölték egy légi közlekedési díjra, amelynek nyertesét online szavazással választják meg és „az év pilótája” címet kapja meg.

A SimplyZesty válogatásába bekerült még a nagy port kavart Kony 2012 kampány, egy futópad ihlette OK Go videó, kitömött állatok, az otthontalan macskák sorsát megkönnyező lány, egy sárkánnyal harcoló bébi és szülői Facebook tanácsok tiniknek. Nem maradhatott ki a túlságosan ragaszkodó barátnő sem, a magvas gondolatokat megosztó mini elnök, a hajléktalan, aki a hangjának köszönhetően rádiós híresség és egy könyv szerzője lett, de az is terítékre kerül, melyek a lányok kedvenc mondásai és hogyan varázsolhatnak magukból műnőt.