Úgy tűnik, hamarosan a magyarok is megkaphatják az új „lájk” gombokat. Adminok, kinek tűnt fel az újdonság?

Nagyjából két hónapja jelentette be a Facebook, hogy kicsit átalakul az oldalon a lájkolás, vagyis még több érzelmet (például düh, szomorúság, imádás) ki tudunk majd fejezni a posztok alatt. Ennek a tesztelésére Írországban és Spanyolországban került sor, akkor még azzal a felkiáltással, hogyha pozitív fogadtatásra talál az újdonság, akkor kiterjesztik azt a többi országra is.

facebook-emoji

Azóta ezzel kapcsolatban elég nagy volt a hallgatás, csütörtökön viszont egy érdekességre bukkantunk, amikor a Facebookon az elemzéseket, statisztikákat néztünk. Feltűnt egy új rész, a „Reakciók”, ami azt takarja, hogy a felhasználók hogyan reagáltak a posztokra:

facebook-elemzes-reakciok

Itt már feltűnnek az új érzelmeket kifejező lehetőségek. Igaz, azokon még nincs mit mérni, hiszen mi még nem is tudjuk használni ezeket a gombokat. A Facebookon az alábbi figyelmeztetés volt ehhez olvasható: „Jelenleg tesztet folytatunk, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy az oldalak bejegyzéseire kedveléssel, „imádással”, nevetéssel és más reakciókkal válaszoljanak. Ha valaki reagál, alább fogod látni”.

Ha már az elemzéseknél megjelent ez a lehetőség, akkor több mint valószínű, hogy a magyar felhasználók is hamarosan több fajta érzelemmel is reagálhatnak a megosztásokra.