Napjaink egyik leggyorsabban fejlődő közösségi applikációja az Instagram, amit mi sem bizonyít jobban, hogy alig pár napja számoltunk be arról, hogy megváltoznak a profiloldalak, illetve nemrég élesedett a funkció, ami lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással küldhessünk Insta Storykat a szűkebb baráti körünknek. A változásoknak ezzel ráadásul nincs vége, hiszen a WABetaInfo kiszúrta, hogy a népszerű képmegosztó alkalmazás egy egészen új képfolyamot tesztel.

Aki használja az Instagramot, az tudja, hogy az ujjunkkal vertikálisan, azaz felfelé és lefelé “görgetve” tudjuk megnézni a barátok/ismerősök/márkák által megosztott posztokat, azonban könnyen lehet, hogy hamarosan elbúcsúzhatunk ettől a mára mára klasszikusnak tekinthető megoldástól, hiszen leválthatja a jobbról balra és fordítva történő, azaz horizontális léptetés – akár csak a Stories bejegyzések esetében. Erre utal legalábbis az a videó, amit a WABetaInfo tett közzé a Twitteren.

Jelen pillanatban persze arról még nincs hivatalos információ, hogy az Instagramnak mik a pontos tervei ezzel a megoldással, így azt sem tudni, hogy mikor várható a bevezetés, ha egyáltalán megtörténik, azonban az kétségtelen, hogy jelentős változásról van szó, ami élesítés esetén jó eséllyel igencsak meg fogja osztani a felhasználókat.

Forrás: Social Media Today