Miközben a TikTok növekedése példátlan, hirdetési üzletága pedig lépésről lépésre növekszik, van, amiben problémái vannak. Ez az alkotók bevételszerzésének növelése. Ráadásul ott van példaként előtte a sokak által a Tiktok elődjének tartott rövidvideós Vine, ami pont amiatt húzta le a rollót, mert nem tudta az alkotókat ott tartani. Amihez természetesen pénz kell.

Ezért aztán úgy tűnik, hogy a TikTok következő lépése, hogy a hosszabb formátumú tartalom felé terelje az alkotókat, amiből a platformnak is több pénze lenne természetesen.

The Information úgy tudja, hogy október végén a TikTok több tucat alkotót hívott meg New York-i irodájába egy zártkörű rendezvényre, amelynek célja, hogy mozgósítsa őket további, legalább egyperces videók létrehozására. A TikTok vezetői elmondták az alkotóknak, hogy hosszabb videókkal több pénzt kereshetnek, és több idejük lesz üzeneteik eljuttatására.

Ez kiküszöbölné a YouTube legnagyobb előnyét a TikTokkal szemben, mivel a YouTube-alkotók bevételre tehetnek szert a tartalom előtti és közbeni hirdetések alapján történő hirdetésmegosztásból. Ezzel az elsősorban 30 másodperces klipekkel operáló TikTok nem tud mit reagálni, ezért most látszólag megpróbálja újraformálni a felhasználói viselkedést annak érdekében, hogy a felhasználókat és az alkotókat tovább igazítsa a hosszabb formátumú tartalmak körébe, hogy hirdetési lehetőségeit minél több helyen kiépítse.

A TikTok ezen a találkozón egyébként elmondta az alkotóknak, hogy a felhasználók mostanra idejük felét az egy percnél hosszabb videók nézésével töltik. Az elmúlt hat hónapban pedig az egy percnél hosszabb videókat közzétevő alkotók követőinek aránya ötszöröse volt azoknak, akik csak rövid videókat csinálnak.

Hogy a felhasználók valójában ezt akarják-e a TikToktól, az meg majd kiderül.

Forrás: Social Media Today