A HP Inc. érdekes módon cseréli le a korábbi logóját egy újra. A körben elhelyezkedő dőlt HP felirat régóta fémjelezi a céget, azonban ezt idén leváltja az amerikai gyártó. Az új logó nem annyira új, még évekkel ezelőtt készült el, viszont akkor a vállalat nem merte felhasználni azt, mert túlzottan is minimalistának tűnt.

hp-logo-2016

A Moving Brands ügynökség volt az, amely 2008-tól segített a HP márka újradizájnolásában. Ennek eredménye volt a négy darab döntött vonalból álló márkajelzés, ami teljes egészében újszerű volt, ez a koncepció 2011-ben került a nyilvánosság elé, azonban ekkor még elvetésre került az ötlet. Napjainkban a minimalista elemek sokkal népszerűbbek, emiatt az amerikai cég ismét elővette a tervet és alkalmazta is azt, a múlt héten bemutatott új notebookon már ez a márkajelzés található meg. Hivatalos álláspont nincs egyelőre arról, hogy a brand teljes arculata átalakul-e, az új készüléken kívül ugyanis máshol nem került felhasználásra a logó.

hp-spectre-13

A HP nevéhez kapcsolható túlzottan is egyszerű logó nem újdonság. Az eredeti cég 2015 végén vált két részre, a HP Inc. a consumer termékeket viszi tovább, míg a HP Enterprise a vállalati szektort szolgálja ki megoldásaival. Ezen utóbbi brand is új logót kapott, amely egy végtelenül egyszerű, téglalapot formáló zöld keret.

Forrás: The Verge, HP