Április 20-án itt a Húsvét, ezért a Facebook megosztott néhány releváns trendet és tippet a kereskedőkkel és marketingesekkel arról, miként fordíthatják előnyükre az ünnepet. A Facebook for Business blogbejegyzésében a közösségi háló több ország Húsvéttal kapcsolatos szokásait, trendjeit is megvitatta – írja az AllFacebook.

EasterUS650

Az USA-ban a legnépszerűbb témák, amelyek eddig Húsvét alkalmából megjelentek a posztokban, a húsvéti nyuszi és a szeretet volt. Többségében nők beszéltek az ünnepről, akik 4-szer többet posztoltak a témában, mint a férfiak. Húsvétkor továbbá jelentősen megnő a tartalommegosztás mértéke. A Húsvét vasárnap feltöltött képek száma 1,5-szer több, mint ugyanazon hónap többi vasárnapján.

Európára fordítva tekintetünket, a csokoládé uralja a közbeszédet ilyenkor. A Húsvét legalábbis az Egyesült Királyságban egyenlő a csokoládéfogyasztás ünnepével, hiszen ez az a téma, amelyről a legtöbbet beszélnek e napokban. Közel 70%-a az ünnepről posztolóknak a 25 és 44 éves korosztályba esett, illetve a nők kétszer több bejegyzést tettek közzé, mint a férfikak.

Ausztráliában a leggyakoribb téma ilyenkor szintén a húsvéti nyuszi és a tojások. Az ünnep alatt sokan utazgatnak, ezért ez is egy népszerű téma a hétvégén. Ahogyan a többi országban, úgy itt is a nők részéről nagyobb az elköteleződés a közösségi médiában: 6-szor többet posztolnak, mint a férfiak.

EasterAustralia

A Fülöp-szigeteken a Húsvét a családról és a vallásról szól. A Nagyhét során itt is sokan döntenek az utazás mellett, sokan vidékre utaznak a városokból, hogy kikapcsolódjanak a családdal. A fiatalabbak itt egyébként többet beszélnek a Húsvétról és a Nagyhétről, mint bármely másik korosztály, a posztok több, mint 70%-a származott tavaly a 35 évnél fiatalabbaktól.

A Húsvétot Argentínában szintén inkább a fiatalabbak ünneplik Facebookon. Az alkalommal kapcsolatos, Latin-Amerikából származó posztok közel 60%-a a 24 évnél fiatalabbakhoz köthető. És sokuk „útközben” posztolt – a különböző helyszíneken történő bejelentkezések száma 1,7-szer több volt Húsvét vasárnap, mint a hónap többi vasárnapján.

EasterArgentina

A Facebook ezen kívül az alábbi húsvéti tippeket osztotta meg, melyeket az oldalon jelen levő márkák, üzletek, kereskedők, marketingesek bevethetnek:

  • Facebookon az emberek az ünnep előtt egy héttel kezdenek el beszélni a Húsvétról.
  • A Húsvét tökéletes alkalom a nők megcélzására családközpontú üzenetekkel azokon a piacokon, ahol az ünnepet húsvéti tojásokkal és kosárkákkal tarkítják.
  • Az USA-ban és az Egyesült Királyságban további targetálási lehetőségeket is felfedezhetsz a partner kategóriákon keresztül. Az USA-beli háztartásokban például több, mint 25 millió ember vásárol ilyenkor csokoládét nagy mennyiségben.
  • Olyan országokban, mint Ausztrália vagy a Fülöp-szigetek, ahol az ünnep összekapcsolódik az utazással, a Húsvét nagyszerű alkalom az utóbbival foglalkozó márkáknak a speciális ajánlatok és kedvezmények hirdetésére.

Te készen állsz már a Húsvétra?