Közeledik az év vége, ami többek között azt is jelenti, hogy a Facebookot hamarosan elárasztják a visszaemlékezős bejegyzések. A legnagyobb közösségi oldal jó szokásához híven idén is lefejlesztett egy saját funkciót, ami összegyűjti számunkra a legemlékezetesebb pillanatokat, és idén egy emlékkönyv formájában oszthatjuk meg ezeket az ismerőseinkkel.

A könyvecske fokozatosan nyílik meg a felhasználók számára, és már Magyarországon is akadnak olyanok, akiknek elérhető a funkció. Előcsalogatni – egyelőre – nem lehet, az emlékkönyv elkészítésének lehetősége a hírfolyam tetején bukkan majd fel december folyamán, amit lekattintva egy kis videót kapunk, amiben egy könyvbe szedve kapjuk meg a Facebookon megosztott legemlékezetesebb pillanatainkat.

A képeket akár kedvünkre le is cserélhetjük – Forrás: HVG

A videóban megjelenő könyv minden oldalára egy általunk közzétett fotó kerül, a háttér folyamatos mozgásban van, miközben különféle animációk színesítik az összhatás. Ahogy pedig lenni szokott, az emlékek után összegyűjtve megkapjuk azokat az ismerősöket, akikekkel a legtöbbször kerültünk interakcióba 2018 folyamán.

Fontos tudni továbbá, hogy a videó nem automatikusan jelenik majd meg a profiloldalunkon és a hírfolyamban, azt nekünk kell posztolni, miután felugrik a könyv elkészítésének lehetősége, illetve ahogy korábban, idén is lehetőség lesz arra, hogy a saját szájízünk szerint módosítsunk a könyvben megjelenő képeken.

Forrás: HVG