Meghívtak egy ismerős piknikjére vagy kerti partyjára Facebookon, de nem vagy benne biztos, hogy vigyél-e kabátot vagy elég egy póló? A Facebook érkezik a segítséggel. Bejelentették, hogy az eseményoldalakhoz és helyszínekhez időjárás információkat adnak hozzá: egy általános előrejelzés és a legmagasabb, valamint legalacsonyabb várható hőmérséklet lesz majd látható – számolt be az AllFacebook.

Azoknál az eseményeknél fognak megjelenni ezek, ahol meg lett adva a helyszín és 10 napon belül kerülnek megrendezésre. Kattintás után a „Weather Underground” nevű felületre irányítják a felhasználót a további információkért.

Event-Pages-web

Amikor létrehoznak egy-egy eseményt adott helyszínen, rögtön láthatóak lesznek az időjárásra vonatkozó részletek. Tehát azt is eldönthetjük, érdemes-e programot szervezni és létrehozni a Facebook eseményt az adott napra vagy például várhatóan elmosná az eső a tervezett pikniket.

Events-Creation-Flow-1

A Facebook egyik szóvivője hozzátette, hogy nem csak általánosan egy városra nézett időjárás előrejelzés kerül majd megjelenítésre, hanem egy-egy városrészre vonatkozóan is. Ez különösen fontos olyan nagyvárosoknál, ahol akár kerületenként is jelentősen változhat az időjárás. Emellett mindig mutatni fogja az új funkció az aktuális állapotokat is, legyen szó egy parkról, városokról vagy adott környékekről.

Event-Pages-mobile

Az új funkció mobilon és asztali kliensen is elérhető lesz. A már megszokott módon nem lesz azonnal elérhető mindenkinél, de fokozatosan bevezetésre kerül.

Nektek segíteni fog az új funkció a programszervezésben?