A Google navigációs menüje még mindig nem testre szabható. Az alkalmazásindító felület lehetővé teszi a Google-nek, hogy itt átrendezze az applikációk sorrendjét, eltávolítson néhányat vagy hozzáadjon újakat, de egyelőre ezek a funkciók még nem elérhetőek – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

Carlos Jeurissen jelentkezett azonban egy Chrome kiegészítővel, amely lehetőséget ad neked az alkalmazásindító testre szabására. Google szolgáltatások hosszú sorából válogathatsz, köztük van a Google Scholar, a Google Play Music, a Google Keep, a Chrome Web Store. Megváltoztathatod a sorrendjüket vagy el is tüntetheted azokat a Google termékeket, amelyeket nem használsz gyakran. A feljavított alkalmazásindítónak maximum 5 oszlopa és annyi sora lehet, amennyit csak szeretnél, de 20-nál több szolgáltatást nem érdemes kiválasztani.

custom-app-launcher-extension

„A beállítások oldalán meghatározhatod, melyeket akarod megjeleníteni az alkalmazásindítóban „drag and drop” módszerrel (tartsd az egeredet az adott ’shortcut’ felett a bal oldali listában, majd húzd a jobb oldaliba és engedd el az egeredet). A beállítások oldal lehetőséget ad, hogy 175-nél is több Google ‘shortcut’- ot hozz létre.”

custom-app-launcher-extension-2

A beállítások szinkronizálásra kerülnek, ezért ha másik számítógéped használsz, akkor is ugyanazt a Google menüt látod majd a Chrome-ban. Ezen kívül lehetőség van speciális shortcut ikonok hozzáadására is, hogy olyan nem Google webes alkalmazásokhoz kapcsolódhass, mint a Dropbox, a Vimeo, a Twitter vagy az Imgur.