Mindig is kék pipára vágytál, mert az menő? Most itt az esélyed!

Az Instagram eddig önállóan döntötte el, hogy a megannyi profil közül melyik érdemli meg a verifikációt jelölő kék pipácskát és melyik nem. Mostantól viszont mi magunk is igényelhetjük a hivatalossá tételt.

A verifikáció nagyjából “hivatalossá” teszi profilunkat, jár néhány hasznos plusz funkcióval – például bármilyen követőszám felett tudunk linket tenni Instagram Stories-tartalmunkba – ám célja leginkább az, hogy ezzel mutassa meg, hogy egy közszereplő vagy márka igazi oldalán vagyunk, nem pedig egy hamisítványon vagy rajongó által kezelt fiókban.

Kanicsár Ádám András, a Be Social szakértője szerint az eljárás kisebb mérföldkő lehet a képmegosztó és a social media marketing életében: “Az újdonság leginkább a márkák és influencerek számára lehet érdekes. A verifikációval járó funkciók fontos marketingeszközök, a jelölés lélektani jelentőségéről nem is beszélve: ez az apró pipa egyfajta rangot ad. Különösen fontos lehet ez a magyar brand fiókok számára. Az Instagramon ma nem egyszerű olyan nagy tömegű követő csoportot összegyűjteni, mellyel már automatikusan együtt járhat a verifikáció, ám ettől függetlenül sok a fake profil, sok fake játékkal, amik miatt szükség lenne a hivatalos megkülönböztetésre. Ennek elérése most egyszerűbb lett.”

A kitöltéshez nem kell más, mint a beállításoknál kitölteni a felhasználónevet és teljes nevet, a “Request verification” fülre kattintva, illetve feltölteni egy fényképes igazolványt, melyet a folyamat közben is befotózhatunk.

Az Instagram persze nem garantálja, hogy ettől meg is kapjuk a kék pipácskát.

A cég ezen felül jelezte, hogy hamarosan érkezik a harmadik felek általi autentikáció, illetve az About részben fel lehet majd tüntetni néhány olyan plusz adatot, mint például hogy mióta létezik profilunk vagy hol tartózkodunk földrajzilag.

Az igénylés egyelőre még nem minden felhasználónál érhető el, de minden bizonnyal a közeljövőben mindenkinél megjelenik a lehetőség.

Update: A jelek szerint jelenleg az igénylés az iOS-t futtató okostelefonokon érhető el. És így néz ki:

Forrás: The Next Web