A Retention Science felmérése szerint 2,6%-kal növekszik az emailek megnyitásának aránya, ha a címzett neve is szerepel a tárgy mezőben – írja a Marketing Pilgrim.

Chart-2-Name-in-Subject-Line

Ez egyszerre logikus és fura. Logikus, mert mindenki szívesen hallgat a nevére, és ha az egy szövegben tűnik fel, biztosan felfigyelünk rá. Másrészt viszont fura, mert keresztnevén hívni valakit, akit adott esetben még nem ismersz… nos, illetlen.

Ám van más is, amit a Retention Science kiderített: a tárgy mezőbe kerülő szöveg akkor a leghatékonyabb, ha a hossza 6-10 karakter.

Chart-1-Subject-Line-Length

Az 5 vagy ennél kevesebb karakterű tárgyaknál mutatták ki a második legmagasabb „kinyitási” arányt, 10 karakter felett pedig már minden eredmény lefelé kúszott. A rossz hír viszont az, hogy a legtöbb email (52%), amelyet megvizsgáltak, 11-15 karakterrel kitöltött tárgy mezőt tudott felmutatni.

Amire még érdemes emlékezni, hogy az emailek 35%-át mobil eszközökön nyitják meg, ami egy újabb indokot szolgáltat a rövid és ütős tárgysorok írására.

Álljon meg a nászmenet!

Már csak azért is, mert most következik a kedvenc statisztikánk a felmérésből: azok a tárgysorok, amelyek mozifilmekre vagy dalokra utalnak, az esetek 26%-ban ahhoz vezettek, hogy meg is nyitották az emaileket, szemben a hagyományosabbakkal, amelyek 16%-ot produkáltak.

Chart-3-Movie-or-Song-in-Subject-Line

Ilyen tárgysorok írása akkor is kreatív időtöltés és szórakoztató próbálkozás lehet, ha nem a film-vagy zenei iparban mozogsz.

Van ötleted, mit írnál a tárgy mezőbe ezek után? Kérjük mindet a kommentekben!