Amikor valaki azt próbálja eldönteni, vásároljon-e Apple terméket, van néhány dolog, amit a legtöbben figyelembe vesznek. „Milyen tiszta a felbontás?” – kérdezheted. „Az árkategóriámon belül van?” Aztán valahol a lista végén talán ott van ez a kérdés is: „Hogyan funkcionál egy óriási dominó építményben?” – írja a Fastcocreate.com.

Az Aatma Studios csapata, egy márkaorientált digitális gyártással foglakozó cég, amely arról ismert, hogy konceptuális videókat készít az Apple termékek számára. A munkatársai pedig most önmagukat is felülmúlták. A találóan „10,000 iPhone5 Domino” névre keresztelt videóban az látható, ahogyan egy csapat összegyűlt egy irodai környezetben, hogy eldőlő iPhone-ok láncát építse fel, amely minden, csak nem a tipikus munkahelyi mókázás.

Miután a (CGI, bár ez alig észrevehető) iPhone-ok elhagyják az irodát, egy teherliftben folytatják az utazást és néhány emeletet megtéve dőlnek lépcsőzetesen egymásba. Ami igazán figyelemre méltóvá teszi a videót, hogy az iPhone NFC funkcióját használja, amellyel egyik képernyőről a másikra lehet tartalmat továbbítani.

„Ezt az iPhone videót az iPhone 5 NFC konceptuális funkciójának reklámjaként álmodtuk meg” – írják a YouTube videó leírásában. „Ha az iPhone 5S az NFC funkcióval érkezik, ez egy nagyon ügyes iPhone reklám lehetne.”