Bár az okostelefonok és a közösségi média appok számos előnnyel bírnak, de nem árt óvatosnak lenni, ha túlságosan is fiatal kezekbe kerülnek, hiszen a gyerekek fenyegető tartalmakkal is találkozhatnak. A legújabb felmérések alapján a gyerekek 65 százaléka találkozott már korhatáros weboldalakkal, illetve 25 százalékuk áldozata volt már valamilyen cyber bullying támadásnak.  A következő lépések betartásával azonban figyelhetünk arra, hogy a gyerekeket megóvjuk a számukra káros tartalmaktól.

A 13 és 17 év közötti korosztály mintegy 92 százaléka napi szinten használja az internetet, és 85 százalékuknak van hozzáférése okostelefon vagy táblagép készülékekhez. Ebben a korosztályban továbbra is a Facebook a legkedveltebb közösségi média platform, majd ezt követi az Instagram, végül a harmadik helyen a Snapchat szerepel. A következő lépésekkel azonban szülőként is figyelhetünk arra, hogy a gyerekek közösségi média aktivitása megfelelő legyen.

 

  1. Tartsd az asztali számítógépet centrális helyen

A nappali vagy az étkező közelében a legjobb elhelyezni a családi PC-t, hiszen így ránézhetsz a tab-ekre anélkül is, hogy nagyon belemásznál a gyerekek személyes terébe.

  1. Limitáld a számítógép és az okostelefon használatát

Állíts fel korlátok az online aktivitással szemben, és jelöld ki, hogy milyen időszakaszokban használhatják a gyerekek is ezeket az eszközöket.

  1. Tartsd be a közösségi platformok korhatárait

Ellenőrizd, hogy hány éves kortól lehet regisztrálni Facebookra vagy más oldalakra, és figyelj arra, hogy a gyerekeid is betartsák. Egy közösségi média házirenddel sokat segíthetsz otthon is.

  1. Ellenőrizd a biztonsági beállításokat

Ülj le a gyerekekkel beszélgetni az online biztonságról, és gondoskodj róla, hogy minden felület privátra van állítva, hiszen bárki visszaélhet a profilunkkal és az adatainkkal. Kerüld el a zaklatás lehetőségét is.

  1. Használj különböző filtereket

Bizonyos szoftverekkel szűrheted és monitorozhatod az online tevékenységeket, és gondoskodhatsz arról, hogy a gyerekeid ne találkozzanak nem kívánt tartalmakkal.

Már diplomát is szerezhetsz közösségi média influencerként:

Már okleveles social media influencer is lehetsz

Tippek YouTube-videókhoz az alábbi linken:

5 tuti YouTube-tartalom amivel generálhatod a vásárlást

Forrás: Social Media Today