Új technológiát vetnek be a videók védelmében.

Már egy ideje többek problémája és aggálya volt a Facebookra feltöltött videókkal kapcsolatban, hogy a szerzői jogi védelme alatt álló tartalmakat tulajdonképpen bárki posztolhatja, mindenféle kontroll nélkül. Erre reagált most a Facebook – írja az Adweek.

facebook-video

A közösségi oldal új technológiát fejlesztett az Audible Magic segítségével, a bejelentés szerint hamarosan tesztelik a rendszert, amin keresztül elméletileg minden egyes feltöltésre szánt videó átfutna. A közlemény szerint az Audible Magic jelenlegi rendszere lehetőséget nyújt az alkotóknak és a tartalmak tulajdonosainak arra, hogy jelentsék a videóik jogosulatlan feltöltését, hozzátéve, hogy az így megosztott videókat rövid időn belül el is távolítják azt.

Bár a Facebook szerint ez utóbbi intézkedések is jól működnek, egyes kiadóknak, alkotóknak ettől eltérő, saját igényei vannak. Az új eszköz viszont az ígéretek szerint gyors és pontos lesz, még akkor is, amikor milliós nagyságrendű feltöltésekről beszélünk.

Ha az első tesztelési időszak lezárul, egy kis csoportra, valószínűleg a Facebook különböző partnereire kiterjesztik azt, hogy ők is kipróbálják az új szűrési mechanizmust.