A közösségi média világában dolgozók számára ismerős lehet ez a praktikus eszköz, viszont most bemutatjuk, hogyan használhatja bárki könnyen és egyszerűen.  Előfordult már veletek is, hogy megosztottatok egy linket Facebookon, csak éppen nem úgy jelent meg, ahogy kellett volna? Gyakran megesik, hogy nem a megfelelő thumbnail jön be, de számos más hiba is felmerülhet, különösen ha WordPress tartalmakat is megosztunk. A Facebook Developer eszköze a Debugger erre nyújt gyors megoldást.

Tehát ha Facebookon megosztunk egy linket, de később változtatni akarunk az oldal tartalmán, ami érinti az OpenGraph metatageket is, akkor simán előfordulhat, hogy a rendszer nem frissíti automatikusan, és hiába akarjuk újra megosztani, csak a frissítés előtti állapotot látjuk. Erre fejlesztett ki egy rendkívül egyszerűen használható eszközt a Facebook: a Debuggerbe bemásolhatjuk a pontos URL címet, amivel ellenőrizhetjük, hogy mit lát a linkünkből a platform.

Amennyiben továbbra sem vagyunk megelégedve az adott nézettel, a Scrape again gombra kattintva a Facebook újra megvizsgálja az oldalunkat, és jó eséllyel megjeleníti a változásokat. Ha viszont ezzel sem tudjuk elérni a kívánt eredményt, akkor valószínűleg máshol kell keresni a hibát.

Hol érhető el? Erre a linkre kattintva már ki is próbálhatjátok. Sőt, ha egyszerre több címet akarunk feldolgozni, arra is lehetőség van ezen az oldalon.

A Facebook legújabb funkcióiról itt számoltunk be:

A Facebook újabb funkciókkal támogatja a real-time interakciókat

Az értesítések logózásáról a felületen pedig itt adtunk hírt:

Már logózhatjuk az értesítéseket Facebookon

 

 

Forrás: Saját tartalom