Gabbie Hanna YouTuber érdekes átverést eszelt ki követőinek: eljátszotta, hogy kilátogatott a Coachellára – ami nem is volt olyan nehéz.

Az izgalmas projektről egy izgalmas videót is készített, amiben teljes részletességel mutatja be, hogyan verte át 3,8 millió követőjét – igaz, néhányan második coachellás posztja után hamar kiszúrták, hogy valamilyen trükkről van szó.

De mi is történt röviden? Hanna egy kibérelt lakásban és egy tengerparton öltötte magára meglepő outfitjeit, hogy aztán fotósok és grafikusok segítségével építse fel az illúziót, hogy ő is ott van a sivatagban tartott rendezvényen. Ebben segítette neki néhány ismerőse is, akik valóban ott voltak a fesztiválon és képekkel is ellátták az influencert.

Bár ártatlan csínyről van szó, a nem is olyan egyedi kísérlet jól rávilágított arra, hogy mennyire egyszerűen dőlünk be a social media illúzióinak. Sokan mellesleg a coachellás látogatásokat nem poénból vagy kísérletből hamisítják meg: a videóból kiderül, hogy van, aki egy nap két összeállítást is felvesz, így gondoskodva annyi fotóról különböző szerelésekkel, hogy elhitesse azt, hogy a Coachella második hetére is kilátogatott.

Forrás: Mashable