A pénteken induló Olimpiai játékokra a Google is nagyban készül – összesen 15 YouTube vloggerét küldi ki Rio de Janeiróba, hogy azok élőben közvetíthessék a világraszóló eseményt. A kiutazók között ott van Liza Koshy, Brodie Smith, Ben Brown, Caeli, Chloe Morello és Felipe Castanhari.

Google Olimpia

A Google ezen felül viszi az Olimpiára 360 fokos felvételeket készítő Google Trekkert is, ami az Olimpia parkban fog felvételeket készíteni, hogy azokat a világ bármely részéről megtekinthessük a Google Maps segítségével.

A Google ezen felül azt is megkönnyíti, hogy jobban átlássuk Google-kereséskor a játékok mentét, az érmék számát és a különböző információkat az Olimpián résztvevő atlétákról. Az Olimpia kiszűrt információ az Android– és iOSfelhasználók számára is elérhetők.

Minden bizonnyal az idei Olimpia lesz a sportesemény történelmének online leginkább követett rendezvénye – tavaly a YouTube felhasználói több mint 23 ezer évnyi anyagot tekintettek meg az Olimpiával kapcsolatban, ezek kétharmada pedig mobilon történt.

Forrás: Adweek