A Facebook március elején mutatta be újragondolt hírfolyamát. Ha egyike vagy azon keveseknek, akik már hozzáférnek az új dizájnhoz, talán azon gondolkozol, hogyan hatottak a változások a kezdőoldal felületeire – írja a Mashable.

Miközben a Facebook algoritmusa meghatározza, mi jelenik meg alapértelmezettként a hírfolyamodban, az új opciók nagyobb kontrollt adnak a kezedbe, amellyel te is befolyásolhatod ezt. Például kiválaszthatod, hogy csak a fotókkal kapcsolatos posztokat lásd, a zenei témájú állapotfrissítéseket, oldalak vagy követett profilok bejegyzéseit.

Ha viszont semmilyen állapotfrissítésről nem akarsz lemaradni, „ráállhatsz” az old school vonalra és beállíthatod, hogy minden egyes posztot valós időben láss a hírfolyamban.

facebook-news-feed-copy

Ezzel a hírfolyamod egy kiszélesített, vizuális verziója lesz a Facebook Tickernek, azaz a Gyorshíreknek. Ez azt jelenti, hogy nem csak a friss státuszokat fogod látni, de a részletesebb tevékenységeket is: például, ha egy ismerősöd lájkol egy fotót – még akkor is, ha az a kép 48 órával azelőtt lett posztolva. Igen, ennyire ügyelnek a részletekre.

Ha nálad már az új hírfolyam van, kövesd az alábbi egyszerű instrukciókat. Ha még a régi verziót látod, gondold át szeretnél-e felkerülni a várólistára itt.

A kezdőoldalon kattints a szürke nyílra a képernyő jobb felső részén:

facebook-news-feed1

Ezzel előhívod az új hírfolyam opciók listáját:

fb1

Ezután kattints a „See All” (Mindent mutat) opcióra. Itt meglátod majd a különböző új hírfolyam beállítási lehetőségeket, beleértve bármely csoportot, amelynek tagja vagy és baráti, valamint családi listát, amelyet létrehoztál.

Ha mindent posztolási sorrendben szeretnél látni, válaszd a „Most Recent” (Legutóbbi vagy Legfrissebb) opciót.

fb2

A hírfolyamod innentől kezdve mindent időrendi sorrendben fog mutatni. A visszaállításhoz, egyszerűen kattints újra a nyílra és válassz egy másik beállítást.

fb3

Ti hogyan fogjátok használni az új hírfolyamot? Minden posztot látni szeretnétek majd?