Megnyugtatta a befektetőket a héten Mark Zuckerberg.

Elsősorban a befektetőket aggasztotta már egy ideje, hogyan lesz pénze a Facebooknak az utóbbi idők nagy felvásárlásaiból, fejlesztéseiből. Hiszen nem is olyan régen kebelezték be a WhatsApp szolgáltatást, de már az Instagram is az övék, valamint az utóbbi időben a Messenger alkalmazás is nagyon komoly fejlesztéseken esett át – írja a Business Insider.

De hogy mit tervez Mark Zuckerberg? A vezető egyelőre türelemre int, de ha például a Messenger eléri az egymilliárdos felhasználói bázis, akkor vállalati átalakításra lehet számítani. Az alkalmazást már most 700 millióan használják, tehát az egymilliárdos küszöb nem is annyira elérhetetlen.

dreamstime_s_51696628

A Messenger és a WhatsApp tehát olyasmi átalakuláson vehetnek majd részt, mint annak idején az üzleti Facebook-oldalak. 2006-ban indultak el ezek a Facebookon, akkor rengetegen létre is hoztak hivatalos Facebook-oldalakat, majd egy tökéletes csavarral Zuckerbergék fizetésre kényszerítették őket azzal, amikor a rajongók, követők egyre kevesebb posztot láttak. Kivéve persze, ha nem költöttek rá, mert ha fizettek érte, akkor több emberhez eljutottak a bejegyzések.

Úgy tűnik tehát, hogy a Messenger és a WhatsApp is hasonló elven hozhat majd pénzt a Facebooknak. Ha minden igaz, érkezhet egy olyan üzleti szolgáltatás, amin keresztül a vállalkozások kapcsolatba léphetnek az ügyfeleikkel, például vevőszolgálattal kapcsolatos üzeneteket küldhetnek nekik a Messengeren. Viszont az elején ez még valószínűleg ingyenes lehet, hiszen csak akkor érdemes ezt fizetőssé tenni, ha már kialakult és működőképes a rendszer.