A július 6-án kiadott Pokemon Go app vita nélkül az év egyik legnagyobb piaci sikere – egy hét alatt 7 milliárd dollárral növelte meg a Nintendo értékét – népszerűségét pedig egyre több cég is kihasználja.

Pokemon Go

Mitől is különleges a játék? A generációk sorát meghódító Pokemon-rajzfilmsorozat figuráit a felhasználók most virtuális valóságban vadászhatják le saját lakóhelyükön. Az egyelőre Európában csak később megjelenő applikáció a GPS-adatokat használva helyezi el a figurákat környékünkön.

A Pokemon Go alkalmazás elképesztő sikerét nem csak dollárjelek bizonyítják, hanem más számok is. A Spredfadt felmérése szerint július 6-a óta Twitteren több mint 6,6 milliószor említették meg a játékot – a kommunikáció vasárnap éjszaka hágott a csúcsára, mikor is este 10 órakor percenként 130.000 tweet került ki az internetre percenként. A Pokemon Goról tweetelők 59 százaléka fiatal férfi.

A sikert marketing szempontból több cég is megszimatolta és a közösségi médiát is bevetette, hogy egy kicsi szelet neki is jusson a japán játék sikeréből.

A Best Buy News egy virginiai boltjának pultját fotózta le, melyen a játékosoknak szánt segítő kellékeket árulják – például vizet a vadászathoz.

Egy amerikai étterem a szószban talált egy pokémont, így beinvitálva a vendégeket, akik épp Pokemonokra vadásznak.

Az M&M is Twitteren jelentette be, hogy a csapat tudja milyen érzés megpróbálni elkapni minden színes kis karaktert.

A Lenovo Twitteren kért türelmet vásárlóitól, miután a játék miatt az egész műszaki részleg kivett egy nap szabadságot.

Forrás: Adweek