A Facebook tegnap töltötte be 10. életévét és mindenkit meglepett saját videó-alapú emlékkönyvével. A „Look Back” videód megtekintése garantáltan egy nosztalgiamasinába ültet. Az emocionálisan manipulatív anyag nagyjából egyperces és kiemeli a Facebook aktivitásaidat az első profilképedtől kezdve a legtöbb lájkot összegyűjtő képeidig – írja a The Daily Dot.

9bd8ef825850189af1f78c9be5711e56

Még, ha itt-ott kínosra is sikeredett a videód, el kell ismerned, hogy a Facebooknak ez is ügyes húzása volt: megmutatja életünk apró darabkáit, kiegészítve néhány remek átkötéssel, valamint aláfestő zenével. A probléma csak annyi, hogy a videónak nincsen letöltésre alkalmas vagy a Faceookon kívüli egyéb platformon megosztást engedélyező linkje.

Ha szeretnéd mégis megőrizni magadnak, van megoldás. Először is, kattints erre a linkre, hogy megtaláld a saját videódat! Ha nem vagy bejelentkezve az oldalon, természetesen ezt itt kérni fogja a rendszer.

Miközben a „Look Back” videód oldalán vagy, nyiss meg egy „javascript debugger”-t (magyar fordításban hibamentesítő) és illeszed be ezt a kódot, majd nyomj entert!

A „javascript debugger” megnyitása:

  • Mac: ALT-COMMAND-J
  • Windows: CTRL-SHIFT-J vagy F12, majd kattintás a Script fülre

2Javascript_code

Miután beillesztetted a linket és megnyomtad az entert, fel kell ugrani egy szövegnek: „kattints ide, hogy letöltsd a ’Look Back’ videódat” (click here to download your Look Back video).

3Click_here_to_download

Ezután egy külön ablakba jutsz, ahol megkapod a linket a videódhoz, amit aztán megoszthatsz minden Facebook ismerősöddel, de emailben is elküldheted a családodnak a szokásos „helyzet” üzenet helyett. A videó most már a tiéd és nem a Facebooké, azt csinálsz vele, amit csak szeretnél!