Jártál már úgy, hogy például egy szórakozóhelyen belefutottál egy ismerősbe, akinek vagy az arca vagy a neve nem ugrott be? Veled is előfordul, hogy az ismeretlen telefonszámot nem tudod azonosítani? Szerencsére megérkezett a NumberSnap Android verziója, amely a Google Play-en elérhető és tudja, milyen az, amikor nem emlékszel az előző átmulatott éjszakán szerzett új barátod arcára – festi le a helyzetet a TechCrunch.

Ha telepíted a NumberSnap alkalmazást, bármikor valaki bepötyögi az elérhetőségét a telefonodba, az azonnal készít róla egy fényképet.

unnamed-2

A NumberSnap bemutató anyagában elmagyarázzák, hogy így nincs szükség átböngészni az összes telefonszámodat és mindegyikhez képet csatolni. Azért lássuk be, valószínűleg nem lennének annyira boldogak a barátaink, ha egy nem túl előnyös fotójuk köszönne vissza annak a telefonján, akit éppen felhívnak. Mondjuk ki: ez csak egy ravasz mód arra, hogy elkapj egy fotót arról, akire talán nem fogsz emlékezni a következő reggel.

screenshot_2013-07-15-14-49-31

Ráadásul a NumberSnap nem éppen diszkrét. Az új ismerőseid látni fognak egy üzenetet, amelyben informálják őket, hogy mindjárt fotó készül róluk és ezt egy hasonló SMS követi a telefonjukra. Ezek a beállítások ugyanakkor kikapcsolhatóak. Hátborzongató.

Ha viszont tényleg jártál már úgy, hogy kaptál valakitől egy telefonszámot, de másnap nem emlékeztél az arcára, vagy zavar, amikor képet kell készíteni valakiről a telefonkönyvedbe, egy próbát megér. Használd egészséggel!