Nem titok, hogy a legnagyobb közösségi platform tökéletes eszköz a kiskereskedők számára, hogy új közönségeket érjenek el. A Facebook publikált egy blogposztot, amiben részletesen elmagyarázta, hogyan segített növelni az eladásokat az ünnepi kampány során jól célzott hirdetésekkel.

A Facebook összességében azt tapasztalta, hogy a mobilról történő vásárlás jelentősen megnőtt 2017-ben Cyber Monday-n, a 2016-ban mért 43 százalékról 64 százalékra. A legnagyobb közösségi oldal esettanulmányában az American Eagle Outfitters és a Wayfair szerepelt, a sikert pedig a Facebook egyre fejlettebb hirdetési eszközeivel magyarázták. A Wayfair például dinamikus hirdetéseket használt a Hálaadás hétvégén, ráadásul ezt kiterjesztette Google-re és Pinterestre is. Bár a márka a Facebookot részesíti előnyben, de egyre határozottabban kísérleteznek egyéb közösségi platformokkal is.

Az American Eagle Outfitters szintén dinamikus hirdetéseket vetett be, azonban megváltozatta a targetálást, így négyszer akkora elérést voltak képesek produkálni. A márka számára szintén a Cyber Monday volt a legnagyobb durranás, sikerüket pedig részben a Facebooknak tulajdonítják.

Mindkét kereskedelmi lánc számára az volt mérvadó, hogy a targetálással szélesebb közönséget voltak képesek elérni, mint bármilyen TV reklámmal.

És hogy mit javasol a Facebook a hirdetőknek? Videó, videó és videó! A platform sokkal több videós tartalmat szeretne látni az oldalon, ezért azt javasolják a hirdetőknek is, hogy kísérletezzenek a kreatív lehetőségekkel ebben a formában. A tanulság pedig az, hogy a Facebook-hirdetések kiválóan ösztönzik a vásárlást továbbra is, ezért akkor sem szabad letenni róla, ha más közösségi oldalakon is hirdetünk.

 

A Facebook legújabb fejlesztéséről itt számoltunk be:

A Facebook jelezni fogja a Page posztok gyakoriságát a keresőben

A legtöbbször megosztott tartalmakról itt számoltunk be:

Mit tanulhatunk a legtöbbször megosztott Facebook tartalmakból?

Forrás: AdWeek