Nem kell, hogy meglepetésként érjen az információ, miszerint a fotók dominálnak a Facebook hírfolyamban – írja a Socialmouths.

Amikor Facebookon történő tartalom marketingről beszélnek, több médiatípusról van szó: státuszfrissítés, link, videó és képek is számításba jönnek. A képek viszont, ahogyan sok más online platformon és hálózatban is, a leginkább fogyasztott tartalom formátummá váltak és ma nagyjából a hírfolyam 50 százalékát teszik ki.

how_to_optimize_images_on_your_facebook_page

Ami azonban másrészről sokkoló, hogy 500-ból mindössze 1 Facebookon posztolt sztori jut el a hírfolyamba. A PostRocket ezt vicces kontextusba is helyezte: „Majdnem 30-szor könnyebb bejutni a Harvardra, mint a Facebook hírfolyamába”.

Kit is akarunk átverni? A Facebook marketing nehézből szinte lehetetlenné vált a tavalyi évben. Éppen ezért kell minden egyes posztot körültekintően optimalizálni, hogy növelje saját esélyeit.

A képoptimalizálás a megfelelő dimenziók használatával kezdődik.

Ez az infografika négy különböző képtípust emel ki (fotó posztok, borítóképek, profilképek és link előzetes képek), amelyek optimalizálását célszerű szem előtt tartanod a Facebookon való használatkor és egyben megadja a pontos dimenziókat a lehető legjobb minőség elérése érdekében.

how_to_optimize_images_for_your_facebook_page