A Pinterest idén ünnepelte, hogy elérték a 200 milliós felhasználói bázis, ami nagyon jó eredmény ahhoz képest, hogy csak 2010-ben alapították. Az emberek nap mint nap felnéznek a platformra ötletekért, inspirációért, minőségi tartalomért és az élményért, így aztán az üzletek is bőven kihasználhatják az oldal nyújtotta lehetőségeket. Mutatjuk hogyan!

  1. Győződj meg róla, hogy van Business account-od

Az első lépés, hogy válts az üzleti fiókra, hiszen számos olyan előnnyel és hasznos funkcióval rendelkezik, amivel a személyes accountok nem. Néhány egyszerű lépéssel válthatsz is, és azonnal megnyílik az üzleti és marketing eszköztár számodra is.

 

  1. Adj meg minden információt az üzletedről

Bár banális tanácsnak tűnhet, de rengeteg vállalkozás elköveti azt a hibát, hogy a legfontosabb infókat hagyják le a profiljukról. Ha nem adsz meg minden vonatkozó részletet, akkor bizony potenciális vásárlókat is elveszíthetsz, hiszen nem találják meg a számukra érdekes tudnivalókat.

 

  1. Amikor feltöltesz egy pint, adj hozzá URL-t, ami a weboldaladra visz

Egyszerű de nagyszerű tipp, ezért erről soha ne feledkezz meg, amikor felraksz egy pint.

 

  1. Kövesd azokat a pineket, amiket az oldaladról osztottak meg

Bár értelemszerűen a saját tartalmaidra kell fókuszálnod, de ne felejtsd el megnézni, hogy mások miket osztanak meg.

 

  1. Hozz létre személyre szabott board-okat

Használhatsz borítóképeket és egyéb elemeket, hogy rendezettebb és esztétikusabb legyen a felületed. Ezzel az oldaladra látogató felhasználók mindig a számukra releváns tartalmakat fogják látni először.

 

  1. Futtass hirdetéseket Pinteresten

A hirdetés kiváló eszköz ahhoz, hogy megtalálod a számodra értékes célcsoportot, így pedig az üzletedről is többen fognak hallani. Jó deal, ugye?

 

  1. Kísérletezz Rich Pin-ekkel

A Rich Pin nagyon hasonló a Google rich snippets-hez, így ehhez termékinformációkat is hozzáadhatsz. Tűnj ki a tömegből ezzel az eszközzel!

 

  1. Optimalizáld a pineket a SEO-hoz

Apróságnak tűnhet ez a lépés, de sokat segíthet, ha ehhez igazítjuk a pineket.

 

  1. Figyelj a pin képek minőségére

Egyrészt mindig légy körültekintő a minőségét illetően, másrészt válassz olyan képeket, amelyek könnyen felkelthetik a felhasználók érdeklődését. Nyugodtan lehetsz hatásvadász ilyenkor!

 

  1. Kövesd a Pinterest blogot

Végül pedig nem árt, ha követed a Pinterest blogját, hiszen számos újdonsággal találkozhatsz ott, amik relevánsak lehetnek az üzleted számára.

 

Megérkezett az AR Studio Facebookon:

Itt a Facebook AR Studio

Már hashtageket is követhetsz Instagramon:

Már elérhető a hashtag követése Instagramon

Forrás: Social Media Today