Sokkal könnyebben el lehet majd rejteni az exet, mint eddig.

A Facebookon sokan megosztják az életük fontos pillanatait, amibe a párkapcsolat is beletartozik. Amikor viszont ez véget ér, felmerül a felekben, hogy milyen lehetőségük van ezek után az oldalon.

Erre a problémára válaszul elkezdődött egy újdonság tesztelése, amely arra hivatott, hogy segítsen kezelni az exhez köthető problémákat – olvasható a közösségi oldal hivatalos blogján. Az új eszközökkel akkor találkozhatunk majd, ha megváltoztatjuk a kapcsolati státuszunkat.

facebook-szakitas-1

Az egyik lehetőség az lesz, hogy kevesebbet látunk az exünk facebookos tevékenységeiből, megosztásaiból, anélkül, hogy törölnénk vagy tiltanánk őt. Ez mindenképp figyelmes dolog a Facebooktól, hiszen nem valószínű, hogy bárki szakítás után lépten-nyomon a másik állapotmegosztásaiba akarna botlani a hírfolyamban.

szakitas-facebook

Ezen felül azt is be lehet majd állítani, hogy a másik fél kevesebbet lásson a mi megosztásainkból, hogy ne lássa a posztjainkat, fotóinkat, videóinkat.

szakitas-facebook-2

Ráadásul még azt is lehet korlátozni, hogy kik lássák a korábbi közös képeket, posztokat. De akár egy mozdulattal le is lehet szedni a jelöléseket a korábbi közös képekről.

szakitas-facebook-3

Persze ezeket eddig is meg lehetett oldani manuálisan, csak nyilván hosszabb procedúra volt, hiszen egyesével kellett végigmenni a képeken.

Egyelőre az újdonságot még csak Amerikában tesztelik, az ottani tapasztalatok alapján fogják csiszolni az eszközöket, majd végül kiterjeszteni a többi felhasználó között.