A Google már egy ideje lehetőséget ad arra, hogy beállíthassuk, az üzletünk mikor tart nyitva. Az ünnepi időszak közeledtével viszont egy kis kiegészítéssel készül.

Mind a Google, mind a Google Maps oldalakon, ha rákeresünk egy vállalkozásra (például boltra vagy étteremre), arról is kaphatunk tájékoztatást, hogy mikor találjuk nyitva az adott egységet (feltéve persze, ha azt a tulajdonos beállította). Sőt, a nyár folyamán már azzal is bővült ez a funkció, hogy a Google Maps az útvonaltervezés során arra is figyelmeztet, ha az adott bolt bezárna, mire odaérnénk.

A Google most a blogján jelentette be, hogy egy apró kiegészítő funkcióval készül a vállalkozások számára az ünnepi időszakra. Ez tulajdonképpen annyit tesz, hogy a megszokott nyitvatartás mellett megadhatjuk az ünnepi menetrendünket is. Például ha hétköznaponként reggel 8-tól este 8-ig tart nyitva az üzletünk, de december 24-én (ami idén csütörtökre esik) csak 10-től 2-ig lennénk elérhetőek, akkor ezt a speciális időszakot is megadhatjuk.

Jonathan Sidi, a Google Maps termékmenedzsere leírta a blogban, hogyha a hagyományostól eltérő ünnepi nyitvatartásra majd az alábbi megjelenés figyelmezteti a felhasználókat:

google-maps-unnepek-1

google-maps-unnepek-2

Persze nem csupán a karácsonyt lehet beállítani, hanem az esetleges szombati munkanapokat, vagy az év első napjaira is összeállíthatjuk a saját, speciális nyitvatartásunkat:

istyle-unnepek