Bármennyire is furcsa, havonta 5000 amerikai keres rá Google-ben arra, hogyan válhat ismertté Instagramon. Ez azt is jelenti, hogy a platform egyre fontosabb piaci tényező. És hogy ehhez mire van szükség? Követőkre, követőkre és követőkre!

Ha nincs ötleted, hogyan szerezz több követőt Instagramon, akkor érdemes kipróbálni az alábbi módszereket egyfajta kiindulópontként.

  1. Mi a fókuszpontod?

Bármennyire is szórakoztató a közösségi média, érdemes kiválasztanod egy stabil pontot, ami köré felépíted a profilodat. Te magad vagy a márkád, és a fiókodnak is erre kell fókuszálnia.

  1. Posztolj rendszeresen

Ha követői bázist akarsz építeni, akkor fontos, hogy rendszeresen tegyél ki tartalmakat, ami engagementre ösztönzi a felhasználókat.  A legnagyobb márkák stratégiája is arra épül, hogy naponta akár többször is posztoljanak.

  1. Használd okosan a hashtageket

Nem elég jó hashtageket használni, okosan is kell használni őket. Ahelyett, hogy több tucat sablon hashtaget szúrsz a bejegyzéseidbe, próbáld meg kitalálni, hogy mire reagálnak a felhasználók. Ráadásul amióta hashtageket is lehet követni, egy jó választással megtalálhatod a számodra releváns célcsoportokat is.

  1. Számít a kompozíció

Az okostelefonok kamerái egyre jobbak és jobbak, ráadásul újabbnál újabb fotó és videó appok jelennek meg, tehát egy rossz minőségű képre többé nincs kifogás. A vizualitás kulcsfontosságú Instagramon, ezért figyelj, hogy ízlésesen rendezd el a tartalmaidat. Meríts ihletet a legnagyobb márkák Instagram-oldaláról.

  1. Használj egy tuti képszerkesztőt

Az Instagram filtereket eléggé korlátozottak, ezért nem árt, ha letöltesz egy jó képszerkesztő appot is. A Snapseed vagy az Afterlight például tökéletes választás.

  1. Merj kitűnni a tömegből

A termékfotók rendben vannak, de ne felejtsd el, hogy a követők ennél többre vágynak. Vidd bele a személyiségedet, és merj kreatív lenni! Idézetek, rajzok, mémek ma már bármi belefér.

  1. Légy interaktív

Okkal nevezzük közösségi médiának! Légy nyitott és megközelíthető, ennél jobban nem is építheted a követői bázisodat. Posztolj, lájkolj, kommentelj és találd meg a számodra érdekes tartalmakat és felhasználókat.

Így lehetsz influencer:

Hogyan lehetsz influencer? Íme 5 tipp!

Újabb funkció érkezik Instagramra:

Érkeznek a „Recommended” posztok Instagramon

Forrás: Social Media Today