A jó hír: a Facebook szuper és új különálló alkalmazása, a Paper, tegnap indult útnak. A rossz hír: valamilyen őrült okból kifolyólag csak az USA-ban elérhető. Jó hír 2: Ezt a korlátozást elég könnyű megkerülni – írja a TechCrunch.

Ha csak szeretnéd letölteni az applikációt, akkor ezen a linken megteheted. Ha viszont egyéb utakra tévednél, csak annyi a dolgod, hogy meggyőzöd az iTunest arról, hogy az USA-ban vagy. Ha fizetős alkalmazást töltesz le, akkor kér tőled címet és bankszámlaszámot is, de most még ezzel sem kell foglalkoznod, hiszen a Paper ingyenes. Így a iTunes sem fog piszkálni emiatt.

makin-dat-papa

Megjegyzés: Ha megváltoztatod az országot, amit megadtál, az eltávolítja majd a korábban megjelölt bankszámládat, amit az iTunes rögzített a rendszerében. Ezért legyen a közeledben a kártyád, ha újra meg kell adnod majd az adatokat! Ha van ajándékkártya egyenleg a fiókodon, akkor az iTunes elkölteti veled, mielőtt még országot válthatnál.

A teendők:

  • Fogd az iPhone-odat vagy az iPadedet és nyisd meg az App Store-t!
  • Görgess le a képernyő aljára!
  • Tappolj a gombra, amin az áll: „Apple ID: [az email címed]”!
  • Tappolj az „Apple ID megtekintése” (View Apple ID) lehetőségre!
  • Add meg a jelszavadat!
  • Találd meg a szekciót, ahol jelölve van az országod, majd válaszd az „Ország vagy régió megváltoztatása” (Change country or region) gombot!
  • Változtasd meg az országot az Egyesült Államokra (United States)!
  • Ha a fizetési adatokat kéri, válaszd azt, hogy „Egyik sem” (None). Amint azt fent is írtuk: fizetős applikációért cserébe érvényes, az USA-beli címedre vonatkozó információkat kell megadnod. Miután viszont a Paper ingyenes, ez most kikerülhető.
  • Hurrá! Most már az USA App Store-jában vagy! Menj és töltsd le a Papert alkalmazást, majd visszaállíthatod a korábbi beállításaidat ugyanezen lépéseket követve!
  • Itt a közvetlen link az applikáció oldalához, ha szükséged van rá.

Ha a Facebook tényleg le akarná zárni a lehetőségeit és csak az USA-ra korlátozni, elég triviális lépés lett volna, hogy ezt a földrajzi határt is felállítsa az alkalmazáshoz azoknak, akik az országon kívül vannak. Ám feltehetőleg ezt nem fogja megtenni. Reméljük.

Ha az USA-ben is élsz, nem árt erre emlékezned! Az alkalmazásfejlesztők gyakran az USA-n kívüli országokban indítanak el például béta teszteket, mert azokat az applikációkat, amelyek nem ott indulnak el, az amerikai sajtó sokszor nem veszi észre. Ha hallasz egy alkalmazásról, ami máshol elérhető, ez a trükk segíthet a megszerzésében.